Stai pe net cu… Internet. Rivalul Chrome pe care nu-l poți folosi (încă)

Stai pe net cu... Internet. Rivalul Chrome pe care nu-l poți folosi (încă)

Amazon a lansat propriul browser ca să-ți caute mai bine produsele preferate prin Android, dar e disponibil doar în India și are un nume foarte banal.

Internet este browserul lansat de Amazon și este conceput astfel încât să-ți asigure un consum minim de date și de memorie. Da, numele este destul de banal și se află în Play Store încă de luna trecută, dar a trecut neobservat de multă lume. În plus, cei de la Amazon nici nu s-au mai obosit să anunțe lansarea lui. Din păcate, nu este disponibil decât în India și rulează pe Android 5.0 sau versiuni mai avansate.

Aplicația este un simplu browser, dar îți permite să deschizi taburi private care nu-ți păstrează istoricul paginilor accesate și are o homepage care îți arată știri generale, cum ar fi cele sportive. În cazul Indiei, știri din cricket.

Internet este foarte asemănătoare cu aplicații precum Facebook Lite, YouTube Go sau Gmail Go. Ele sunt versiuni lansate de același producător, care au aceleași specificații și funcții precum cele „mari”, dar ocupe un spațiu de stocare mai mic și sunt optimiziate să consume mai puțină energie și alte resurse. Se descurcă mai bine și cu semnalele slabe la internet.

Giganții americani precum Google au apelat la această strategie după ce au văzut că aplicațiile de acest tip au avut ceva succes și le-a răspndit și în țări emergente, unde accesul la internet e puțin mai limitat.

Cei de la Amazon adoră inovațiile, dar probabil lansarea unui browser despre care nu dau niciun detaliu nu-i va ajuta prea mult. Internet ar fi meritat poate ceva mai multă reclamă pentru cât poate să ofere aplicația. Așa cum au făcut atunci când au lansat primul magazin fizic al companiei, Amazon Go, în care intri, iei ce-ți trebuie și pleci, fără să aștepți la coadă pentru înregistrarea și plata produselor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge