Amazon vrea să devină jucător important în sistemul de sănătate

Amazon vrea să devină jucător important în sistemul de sănătate

Amazon e din ce în ce mai aproape de a îndeplini dorința fondatorului Jeff Bezos din 2016 de a fi o parte activă a sistemului de sănătate.

„Cred că sistemul de sănătate va fi una din acele industrii care este elevată și îmbunătățită de învățarea automată și inteligența artificială”, a spus Bezos în 2016, în cadrul Vanity Fair New Establishment Summit. „Și cred că Echo și Alexa au de jucat un rol în asta”.

De atunci, Bezos nu a stat degeaba. În iulie 2017, Amazon a deschis un laborator dedicat inovațiilor în sănătate. Experți din lumea medicală s-au alăturat proiectului, inclusiv doctorul Martin Levine și fostul ofițer șef de informații de sănătate la U.S. Food and Drug Administration, Taha Kass-Hout.

În februarie 2018, Amazon a intrat în parteneriat cu JPMorgan Chase și Berkshire Hathaway, pentru a forma o companie care să reducă costurile de sănătate ale angajaților.

Un alt indiciu care sugerează că Amazon va intra serios în industria medicală este numărul mare de experți medicali care au luat parte la a treia conferință anuală MARS, organizată de Bezos. La această conferință se discută despre învățarea automată, robotică și explorarea spațiului.

La conferință, au fost prezentate nenumărate inovații tehnologice în lumea medicală. Sonde Health a prezentat o formă de inteligență artificială care poate diagnostica problemele fizice și psihice prin intermediul înregistrărilor cu vocea pacientului.

Rich Mahoney, șeful startup-ului Seismic, a prezentat îmbrăcămintea care îi va putea ajuta pe bătrâni și pe cei care suferă de anumite dizabilități să aibă o mobilitate mai bună. Nu în ultimul rând, omul de știință specializat pe neurologie David Eagleman a prezentat o vestă care folosește așa numita substituție de senzori pentru a-i ajuta persoanele surdo-mute să comunice.

Acesta a fost primul an când Bezos a chemat reporteri la conferință, ceea ce ar putea însemna că ambițiile companiei nu vor mai rămâne un secret pentru mult timp. Așadar, deși încă nu știm ce contribuție va aduce Amazon în industria medicală, dar este posibil să aflăm curând.

Sursa: Futurism