Amazon a inaugurat un nou centru de dezvoltare în București

Amazon a inaugurat un nou centru de dezvoltare în București

Gigantul american Amazon, specializat în comerțul electronic, a inaugurat noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București. Sediul se află în clădirea Globalworth din Pipera și oferă 650 de locuri de muncă.

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth a finalizat recent prima clădire de birouri din cadrul Globalworth Campus, iar Amazon va fi principalul chiriaș din imobil.

Compania este prezentă de 13 ani pe piața din România și mai are un sediu în Iași, cu aproape 1.000 de angajați. Lucian Vornicu, managing director Amazon România, spune că în această perioadă compania a investit în România peste 100 de milioane de euro.

Sediul Amazon și Amazon Web Services (AWS) găzduiește un Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea produselor Alexa.

Chris Schlaeger, director pentru dezvoltare software AWS, spune că centrul aduce multe oportunități de carieră, mai ales pentru inginerii specializați în sisteme de operare și de virtualizare. De asemenea, Amazon caută specialiști în lingvistică și ingineri software.

Compania încurajează parteneriatele cu universitățile și oferă programe de internship. „Ne dorim să încurajăm următoarea generație high-tech din România, prin urmare avem un parteneriat cu școli și universități pentru a susține talentul tinerilor”, a declarat Lucian Vornicu.

Clădirea de birouri are o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați, iar Globalworth o să mai construiască încă un turn pentru Amazon.

Sediul din Pipera este dovada obiectivelor de extindere în Europa, pe care compania și le-a impus. Amazon dorește să-și crească efectivele cu 10.000 în Europa continentală și cu 5.000 în Marea Britanie.

Pe plan extern, Amazon vrea să devină o parte activă a sistemului de sănătate. Jeff Bezos consideră că sistemul de sănătate va fi una din acele industrii care este îmbunătățită de învățarea automată și inteligența artificială.

În acest sens, Amazon a deschis în 2017 un laborator de dedicat inovațiilor în sănătate, iar în 2018 a intrat în parteneriat cu JPMorgan Chase și Berkshire Hathaway, pentru a forma o companie care să reducă costurile de sănătate ale angajaților.