Telefonul Allview căruia îi dai comenzi fără să atingi vreun buton

Telefonul Allview căruia îi dai comenzi fără să atingi vreun buton
13:55 15.02.2018

Asistentul virtual integrat în telefoanele Allview învață trucuri noi. Cea mai utilă funcționalitate va debuta pe modelul Allview X5 Soul.

Allview X5 Soul este un smartphone pe care compania locală Visual Fan îl promovează prin procesorul dotat cu inteligență artificială. Altfel spus, poate interpreta algoritmi AI și poate derula mai eficient anumite operațiuni care pot profita de procesorul cu tehnologie neurală. Procesorul este un MediaTek. Acesta era promovat încă din decembrie 2017 și abia acum a fost anunțat oficial.

Telefonul Allview X5 Soul are un ecran de 6,2 inci (într-un corp de 5,5 inci) și va permite activarea noii versiuni a asistentului AVI fără atingerea dispozitivului. Compania susține că va putea face asta datorită procesorului senzorilor specifici poziționați pe zona frontală a smartphone-ului.

Deocamdată, doar Huawei a venit cu un astfel de procesor, propriu, denumit Kirin 970 și folosit pe Huawei Mate 10 Pro. De asemenea, Apple a folosit în A11 Bionic o unitate neurală pentru procesare în anumite aplicații, în special pentru Face ID pe iPhone X, sistemul de recunoaștere facială și autentificare a utilizatorilor.

Deocamdată, ce mai știm despre telefonul Allview X5 Soul e că va avea o decupare similară iPhone X în zona superioară. Acolo vor fi modulele de cameră foto, proximitate și luminozitate. Sistemul de operare, cel mai probabil, va fi un Android Oreo.

În ceea ce privește activarea asistentului vocal Allview fără atingere, nu este o noutate atât de mare pentru piață, dar e una pentru nișa de asistenți care înțeleg limba română. De exemplu, Google Assistant poate fi folosit fără atingere, prin comenzi vocale. La fel și boxele inteligente de tipul Apple HomePod sau Google Mini.

Cât despre AVI, Allview l-a lansat în toamna lui 2017, împreună cu două modele de telefoane: unul premium și unul ramificat în alte patru versiuni. Una dintre ele am testat-o deja și i-am scris review-ul. Prima versiune AVI era utilă la anumite operațiuni și, odată cu procesorul neural, ar putea deveni mai eficient pentru sortarea prin datele de care ai nevoie și să ți le livreze repede.

loading...