08 dec. 2017 | 12:48

Viitorul telefon Allview va veni cu un procesor special

ACTUALITATE
Viitorul telefon Allview va veni cu un procesor special

Sub brandul Allview va veni în curând un telefon cu procesor special. Deocamdată, doar Huawei și Apple au lansat modele similare.

Compania locală Visual Fan, care deține brandul Allview, a anunțat în acest an primul telefon cu asistent digital care înțelege comenzi în limba română. AVI a venit pe linia de telefoane Allview X4 Soul Infinity. După această premieră, sub brandul Allview va mai fi una: un telefon cu procesor neural, capabil să înțeleagă și utilizeze algoritmi de realitate virtuală.

Visual Fan lucrează pentru ca viitoarele telefoane premium Allview să vină cu un nou procesor de la Mediatek, bazat pe arhitectura Cortex A73. Acesta oferă suport Tensorflow Lite și VPU cu tehnologie neurală dedicată inteligenței artificiale. Telefonul este optimizat pentru viitoarele cerințe bazate pe rețelele neurale și va veni în ajutorul utilizatorilor cu posibilitatea ca prin intermediul camerei foto să fie identificate imagini și obiecte.

Asistentul vocal Allview AVI va dobândi noi capabilități și va recunoaște în viitor și obiecte. Astfel, va putea identifica cu ușurință monumente sau obiective turistice pentru a oferi informații suplimentare despre acestea. Totodată, va recunoaște și indicatoare de circulație pentru a avertiza utilizatorul în caz de pericole. Procesarea va permite redimensionarea imaginilor la rezoluții mai mari, oferind claritate sporită. Aceste exemple reprezintă o mică parte dintre multiplele soluții pe care tehnologia avansată le va pune la dispoziția utilizatorilor.

Deocamdată, doar Huawei a venit cu un astfel de procesor, propriu, denumit Kirin 970 și folosit deja pe Huawei Mate 10 Pro. De asemenea, Apple a folosit în A11 Bionic o unitate neurală pentru procesare în anumite aplicații, în special pentru Face ID pe iPhone X, sistemul de recunoaștere facială și autentificare a utilizatorilor.

Allview este un brand controlat de Visual Fan. Activează încă din 2002 în zona de electronice și fondatorul este Lucian Peticilă. În ultimii ani, compania s-a dus mai mult către telefoane inteligente, ba chiar modele premium, depășind prețul psihologic de 2.000 de lei.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele