Programul de la Adobe care o să te ajute să faci videouri mai bune

Programul de la Adobe care o să te ajute să faci videouri mai bune
Sursa foto: Adobe

Peste 1,3 miliarde de oameni folosesc YouTube și peste 300 de ore de video sunt încărcate pe platformă în fiecare minut. Este clar că videoul este la putere, iar Adobe vrea și mai mult din piața asta.

Adobe a anunțat lansarea lui Project Rush, un nou program de editare video care împrumută caracteristici de la unelte profesioniste ca Premiere Pro, After Effects și Audition.

Compania a dezvăluit acest program și a anunțat că începe să accepte înscrieri pentru testarea beta, fără a menționa o dată de lansare. Cel mai probabil, Rush va fi lansat oficial în mijlocul lunii octombrie în cadrul evenimentului Adobe Max.

Practic, Project Rush este copilul minune al Adobe Premiere Pro (editare video), After Effects (grafică) și Audition (editare audio). În aplicație poți lucra cu mai multe niveluri (layers) de video, două track-uri audio și vei putea tăia clipuri și adăuga tranziții.

Cei de la Adobe au gândit acest program ca o unealtă accesibilă, ușor de folosit de către creatorii de pe YouTube, vloggerii care au nevoie de un program cu care să-și editeze clipurile video într-un mod cât mai rapid.

Cum una dintre provocările cu care se confruntă creatorii de conținut de pe YouTube este aceea de a produce cât mai mult conținut într-un ritm constant, aceștia au nevoie de un program de editare care să funcționeze pe orice device, indiferent dacă este vorba de un PC sau un iPhone.

Pentru ca acest lucru să fie fezabil, toate proiectele la care lucrează vor fi salvate în cloud așa că cineva ar putea începe proiectul pe smartphone și să-l termine pe laptop.

Rush va avea același editor video ce se regăsește în Premiere Pro, va suporta template-uri de grafică pentru crearea de texte și titluri și va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți sunetul din clipuri. Cu ajutorul aplicației vei putea ajusta culoarea, sunetul și vei putea realiza titluri și intertitluri. În plus, Rush integrează și Adobe Stock, în cazul cineva are nevoie de niște imagini generice pentru video.

Pentru că a crea un video este decât un pas intermediar,  Project Rush are și unelte care să ajute creatorul de conținut video să-și împărtășească creația pe rețelele de socializare.

Adobe Rush va fi inclus în abonamentul Creative Cloud, dar va fi disponibil și de sine stătător, plata făcându-se tot sub forma unui abonament. Adobe nu a dat o listă de prețuri, dar probabil că va fi asemănător ca și pentru alte produse, adică 10 dolari pe lună sau 100 de dolari pe an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: