Adobe achiziționează Magento, platforma de creat magazine online

Adobe achiziționează Magento, platforma de creat magazine online

Adobe este unul dintre cei mai prolifici dezvoltatori de software de pe mapamond și tocmai a început o achiziție importantă. Creatorii Photoshop vor cumpăra Magento.

În funcție de abilitățile tale de programator web, sunt șanse foarte mari să fi auzit de Magento. Aceasta este o platformă pentru comerț electronic ce este utilizată de unele dintre cele mai mari magazine online. Complet open-source, Magento folosește PHP pe partea de programare și s-a lansat inițial în 2008, în urmă cu un deceniu.

De-a lungul anilor, Magento a trecut prin mai multe mâini. Inițial, a fost un proiect al companiei Varien din California ce se baza pe voluntari. O mare parte din companie a intrat ulterior în posesia celor de la eBay, doar pentru a fi vândută în întregime celor de la Permira.

CEO-ul Magento a anunțat pe blogul companiei că Adobe a început procedura de achiziție a platformei web. ,,Asta marchează următorul pas în călătoria noastră de a alimenta inovația în fiecare față a comerțului. Când conținutul și abilitățile comerciale au devenit legate inextricabil, comerțul joacă un rol mai important ca niciodată din experiența utilizatorului.” Astfel a descris Mark Lavelle contextul în care Magento va deveni o companie Adobe.

Deși cei mai mulți dintre noi asociază Adobe cu Photoshop, Lightroom sau Premiere, compania americană a mai avut în trecut incursiuni în domeniul dezvoltării web. În decembrie 2005, a achiziționat unul dintre cei mai importanți jucători din domeniu, Macromedia. Cu produse precum Flash, Fireworks sau Dreamweaver în portofoliu, era imposibil să nu te confrunți cu software de la Macromedia dacă erai dezvoltator web la începutul anilor 2000. Între timp, aproape toate dintre proprietățile intelectuale din portofoliul Macromedia au decedat, Flash fiind cea mai delicată parte a acelei ecuații.

Achiziția Magento de către Adobe este planificată să se finalizeze în cel de-al treilea trimestru fiscal al americanilor din 2018. Din câte se pare, Magento are toate șansele să rămână o entitate standalone, dar lucrurile s-ar putea schimba în următoarele luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: