Acest laptop de gaming de la Acer te va face să vrei să devii gamer

Acest laptop de gaming de la Acer te va face să vrei să devii gamer

Acer a anunțat în New York câteva modele noi de laptopuri și PC-uri pentru gaming. Am fost să le văd și să aflu direct de la companie ce au special.

Acer a explicat înaintea conferinței din New York că pe segmental produselor de gaming e în creștere. În acest sens, a pregătit un model nou de notebook, dar și PC-uri dedicate. În ceea ce privește laptopurile, există de acum și un Predator Helios 300 în ediție specială: alb cu auriu.

Vedeta evenimentului din New York a fost însă Predator Helios 500 datorită, în primul rând, procesorului Intel i9. Și odată cu acest model deja nu mai e o surpriză să ai cipuri de vârf în computere portabile.

Acer Predator Helios 500, în cea mai bună configurație, are ecran de 17,3 inci 4K la 144 Hz, procesor Intel Core i9 și placă grafică overclockabilă Nvidia GeForce GTX 1070. Are și Intel Optane, memorie RAM de 64 GB și stocare pe SSD NVMe PCIe.

Acer eveniment Predator New York-39

Conectivitatea e asigurată prin trei porturi duale Thunderbolt, porturi display și HDMI 2.0 pentru până la trei monitoare externe. Pe zona de sunet există două difuzoare, un subwoofer și tehnologia Acer TrueHarmony și Waves MAXX Audio.

Acer a dedicat un număr considerabil de minute ca să explice de ce prețuiește atât de multe designul. Într-adevăr, în ultimii doi ani cel puțin, este o evoluție semnificativă față de ce făcea compania înainte. Helios 500 se încadrează însă în niște direcții pe care ai ajuns să le prevezi pentru produse de gaming: culori închise, de regulă negru, accente de roșu sau albastru, tastatură cu LED-uri în diverse culori, dar și un aspect robust, undeva la granița dintre o navetă dintr-un SF și o mașină de curse.

Acer eveniment Predator New York-36

În cazul Acer Predator Helios 500, miza mai e și cu răcirea. Nu poți să ai un computer portabil atât de rapid fără să asiguri că și un overclock poate fi dus. În acezul acesta, sunt două ventilatoare de metal, AeroBlade 3D, și cinci conducte de căldură care distribuie aer rece către componentele cheie ale dispozitivului și scot aerul cald afară. Partea și mai bună e că viteza ventilatorului poate fi controlată și personalizată prin intermediul aplicației Predator Sense.

Acer eveniment Predator New York-37

Atât cât am avut ocazia să-l testez la conferința Acer, e un laptop impresionant. Sigur, cu astfel de specificații nu poate fi vorba de altceva. Are o greutate considerabilă și un design similar altor modele din seria Predator. Ce n-am remarcat e însă o caracteristică prin care să iasă puțin în evidență. Dincolo de hardware, care este de top, la nivel de design nu au fost aduse niște schimbări majore.

Acer eveniment Predator New York-35

Am tendința să-l judec ca pe un laptop obișnuit, deși ar trebui să iau în calcul că e un pic mai mult. De exemplu, poziția touchpadului în stânga mai mult decât pe centru mă face să cred că te poți încurca de el în timp ce folosești tastatura. Totodată, se poate să joci jocurile cu tastatură externă, pentru că e mai bună, mai precis sau ești mai obișnuit cu ea.

La ce preț ajunge pe piață? Helios 500 va fi și în regiunea noastră încă din mai, la 2.000 de euro, cel puțin.

Acer Predator Helios 300, același laptop, acum și pe alb

Acer eveniment Predator New York-27

Ce face producătorul cu Helios 300 e un pas îndrăzneț, dacă nu inconștient, atât pe segmentul de gaming, cât și în general. Laptopurile albe au devenit o raritate și nu e foarte clar de ce. Poate că păreau demodate. În orice caz, Helios 300 încearcă să spargă stereotipul acesta (sau doar să fie o „ediție specială” care să atragă atenția).

[readmore]

E alb, cu accente de auriu și cu un hardware rezonabil. Are ecran de 15,6 inci Full HD la 144 Hz, procesoare Intel Core i7, placă grafică Nvidia GeForce GTX 1060 overclockabilă, o unitate SSD PCIe Gen 3 NVMe de până la 512 GB și o unitate HDD de până la 2 TB. Mai are și 16 GB memorie RAM (cu posibilitatea de-a o duce până la 32 GB), memorie Intel Optane și port gigabit ethernet.