China are un război cu jocurile video și asta din cele mai proaste motive

China are un război cu jocurile video și asta din cele mai proaste motive

China, cea mai mare piață de jocuri video din lume, nu a mai aprobat licențe pentru jocuri de cel puțin patru luni, din cauza guvernării președintelui Xi Jinping.

Deja știam că țara este foarte strictă în ceea ce privește cenzura media – de exemplu, sângele din jocul World of Warcraft este înlocuit în China cu o substanță verde – dar această înghețare a licențelor duce fenomenul cu un pas înainte.

Surse anonime au declarat pentru Bloomberg că oficialii sunt îngrijorați de impactul pe care imaginile care conțin sex și violență le pot avea asupra utilizatorilor. Aceste îngrijorări au avut efecte asupra jocurilor de pe toate platformele: console, online și chiar și cele mobile.

Administrația Națională de Televiziune și Radio (instituția care acordă licențele pentru jocuri) și Ministerul Culturii și Turismului (instituția care stabilește procedurile de înregistrare a jocurilor) comandă întreg procesul și ambele au contribuit la înăsprirea acestuia, după ce anul acesta au experimentat restructurări și schimbări de personal.

Companiile de toate dimensiunile – de la multinaționala gigant Tencent, la dezvoltatori mai mici – sunt afectate de această interdicție. Tencent chiar a suferit recent o scădere a profitului – prima după un deceniu de creștere neîntreruptă.

„Nu credem că reglementările vor afecta acest sector pentru totdeauna”, a declarat Shawn Yang, director executiv al firmei Blue Lotus. Tot aceasta spune că industria jocurilor din China are probleme nu doar din cauza reglementărilor, ci și pentru că jucătorii chinezi devin tot mai maturi și selectivi.

Jocurile video din China au fost criticate, de asemenea, pentru comunicarea idealurilor non-socialiste, care intră în contradicție cu credințele președintelui. Toate aceste aspecte fac ca viitorul jocurilor video din China să rămână incert.

Cel mai mare joc al acestui an, Fortnite, nu poate fi accesat online în aceste momente în China, iar altele precum Monster Hunter sunt implicate în tot felul de controverse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable