22 iun. 2018 | 19:05

Ce e monstrul din Loch Ness. Teoria care ar putea lămuri misterul

ACTUALITATE
Ce e monstrul din Loch Ness. Teoria care ar putea lămuri misterul

Monstrul din Loch Ness este mitul care continuă să-i fascineze până și pe cei mai sceptici oameni. O nouă teorie despre acesta le va spulbera însă ideile visătorilor.

Deja cred că știi cum stă treaba cu legenda monstrului din Loch Ness – e creatura aceea cu două cocoașe și un corp foarte lung care, spun unii, ar fi trăit în apele Scoției.

Un fel de șarpe imens sau dinozaur preistoric, oricum ai alege să-i zici, mitul ăsta se ține scai de noi și, într-o măsură mai mică sau mai mare, toți am fost interesați de el la un moment dat.

Ei bine, bărbatul acesta a fost fascinat mai mult decât oricine. Îl cheamă Steve Feltham și a ajuns să-și dea demisia, să-și părăsească iubita și chiar să-și vândă casa pentru a afla adevărul.

Astfel, bărbatul și-a luat o rulotă și s-a mutat lângă râul cu pricina. El a petrecut aproape un sfert de secol acolo, în speranța că o să-l vadă pe „Nessie”.

După atâta timp, concluzia lui este cel puțin dezamăgitoare. Feltham spune că monstrul din Loch Ness nu este altceva decât un somn foarte mare. Sau cel puțin așa suspectează.

Bărbatul spune că ar fi vorba despre un somn Wels, o specie specific europeană, care poate să atingă lungimi de patru metri. Are și o explicație pentru asta. El consideră că, în urmă cu un secol, victorienii au aruncat câțiva somni de acest tip în Loch Ness și turiștii au confundat monstrul cu specia.

„Trebuie să fiu cinstit, nu cred că Nessie este un monstru preistoric”, a declarat învins bărbatul. El mai spune că descrierile turiștilor se potrivesc cu spatele lung și curbat al somnului Wels și că, cel mai probabil, ei au confundat creatura cu acest pește.

E puțin probabil ca deznodământul susținut de Feltham să descurajeze miile de turiști care vizitează lacul și care încă cred că acesta este casa legendarei bestii.