Google vrea să găsească monstrul din Loch Ness

, 21 Apr, 15:53

Monstrul din Loch Ness intră în aceeași categorie cu Yetti sau cu Chupacabra. Cu toate că, cel mai probabil, este o născocire a creativității umane, asta nu înseamnă că nu există oameni care cred cu tărie în existența lui și care fac eforturi serioase pentru a descoperi adevărul. 

Acum, și Google s-a alăturat căutărilor. La urma urmei, cine ar putea găsi ceva mai bine decât gigantul căutărilor?

Toată „nebunia” cu monstrul din lacul Ness a început de la o fotografie realizată în urmă cu exact 81 de ani. Poza devenită celebră (sus) a fost făcută de un chirurg britanic foarte respectat, Robert Wilson. El spunea că se întâmpla să conducă pe marginea nordică a Loch Ness când a văzut creatura în formă de șarpe.

Totuși, între timp s-a dovedit că fotografia era un fals și că Wilson ar fi pozat un submarin de jucărie peste care lipise un șarpe de apă, tot de jucărie.

Google a profitat de aniversarea aceasta pentru a lansa posibilitatea de a explora Loch Ness prin serviciul Google Street View. Acum, practic, oricine îl poate vâna pe monstrul din Loch Ness direct din fața calculatorului.

Pentru a filma lacul Ness, Google a apelat la Adrian Shine, expert Loch Ness, care și-a petrecut câteva zile alături de echipa de filmare pentru fotografia atât suprafața apei, cât și adâncurile. ”Sunt foarte mândru că am făcut parte din această inițiativă și sper că oamenii din întreaga lume vor explora Loch Ness prin Street View și că vor fi inspirați să călătorească în Scoția pentru a descoperi această zonă de o frumusețe magică”, a declarat Shine.

Puteți să vă plimbați pe Loch Ness aici.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail