Lucrurile pe care cei născuți în 2018 nu le vor experimenta

Lucrurile pe care cei născuți în 2018 nu le vor experimenta

Intrarea într-un nou an aduce cu ea de fiecare dată un nou val de nostalgie. Va fi un an plin cu tehnologie și viitorul se anunță cu totul diferit pentru cei născuți în 2018.

Adevărul este că lucrurile se schimbă de la o generația la alta. Ce însemna distracție pentru cei născuți în anii ’90 poate părea ridicol în ochii mai tinerei generații 2000. Avansul în tehnologie face ca fiecare generație să aibă parte de experiențe diferite.

Acum, mai mult ca niciodată, tehnologia evoluează rapid și fără cale de întoarcere. Așadar, care vor fi oare lucrurile despre care copiii vor citi, cel mai probabil, din manuale digitale?

Mai jos este o listă cu o parte din lucrurile pe care copii născuți în acest an nu le vor experimenta când vor mai crește.

Permisul auto va fi înlocuit cu tehnologie

Obținerea permisului de șofer este un soi de ritual de trece de la adolescență spre perioada de adult. Când vor ajunge însă copiii născuți în 2018 majori, s-ar putea ca mașinile automate să fie la ordinea zilei. Elon Musk, directorul executiv Tesla, este de părere că firma lui va produce, în următorii doi ani, vehicule electrice pe deplin autonome. Astfel, nu va mai fi nevoie de un șofer și – implicit – de permis auto, pentru că mașinile se vor conduce singure.

Călătoriile lungi și plictisitoare vor fi mai bune mulțumită tehnologiei

Viteza transportului terestru și acvatic lasă de dorit în cele mai multe cazuri. Tranportul aerian stă mai bine la acest capitol, dar a avut și vremuri mai bune. Dacă astăzi un zbor Londra – New York durează în jur de 12 ore, pe vremea când avioanele supersonice Concorde existau și altundeva în afară de muzee, același zbor dura trei ore și jumătate.

Avioanele Concorde nu mai există de multă vreme, iar motivele sunt variate. Dacă vrei să înțelegi mai bine ce s-a întâmplat, poți intra aici. Totuși, avioanele supersonice își anunță o revenire în forță.

Ele vor face transportul aerian mult mai ușor, dar cel mai probabil prețurile vor fi pe măsură. O variantă mai pe placul buzunarelor majorității ar putea fi trenurile hyperloop. Aceste trenuri pot atinge viteze de până la 387 km/h, ceea ce ar însemna că o călătorie cu trenul pe ruta București-Cluj, care în mod normal durează între 10 și 12 ore, ar dura o oră și 10 minute.

Barierele lingvistice chiar pot fi depășite cu inovații în tehnologie

Inteligența artificială promite să doboare orice bariere lingvistice care există în momentul de față pe Pământ. Skype a introdus deja opțiunea de a traduce în timp real ce spune o persoană, iar Google a încorporat în căștile sale noi opțiuni de traducere.

Cei de la Waverly Labs vor să creeze un dispozitiv care să rivalizeze cu Babel Fish, o specie extraterestră din cartea „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, care poate traduce instant limbajele extraterestre. Cel mai probabil, copiii născuți acum vor crește într-o lume în care toată lumea poate vorbi cu toată lumea, iar ideea de limbi străine va fi istorie.

Locurile tăcute dispar (parțial din cauza tehnologiei)

Extinderea spațiilor urbane și a populației Pământului sunt probleme reale. Ele implică defrișările masive și eliminarea terenurilor arabile. Un efect nu foarte discutat al urbanizării este poluarea fonică. Unii experți sunt de părere că zgomotul devine, încet și sigur, următoarea criză de sănătate publică.

Cei de la ONU estimează că până în 2100, 84% din populația lumii va trăi în orașe, înconjurată permanent de sunete. Acest lucru înseamnă că majoritatea copiilor născuți în 2018 nu vor ști cu adevărat ce înseamnă liniștea.

Foametea poate fi însă rezolvată prin tehnologie

Deși urbanizarea limitează agricultura tradițională, tehnologia ar putea să elimine deficitul anumitor alimente. Agricultura urbană este o industrie nouă, dar care evoluează frumos.

Ea reușește să aducă alimente proaspete pe piețele orașelor care erau considerate un soi de deșerturi alimentare. Mai mult, companiile caută metode noi de a reduce risipa de mâncare. Acestea includ transformarea resturilor alimentare în dulciuri și folosirea zațului de cafea pentru a crește ciuperci.

[readmore]

Dacă toate aceste schimbări au succes, cei care abia au făcut cunoștință cu lumea vor trăi vremuri mai bune.

Banii fizici deja sunt înlocuiți cu soluții digitale

Prima lovitură pe care au primit-o banii gheață a venit odată cu invenția cardurilor. Nu a fost însă ultima.

Banii cash concurează cu PayPal, Apple Pay și chiar cu Bitcoin. Criptomonedele sunt într-o cursă de detronare a bancnotelor clasice, pentru că oferă mai multă securitate tranzacțiilor. Piața criptomonedelor este încă volatilă, dar experții sunt de părere că în viitor va doborî permanent economia, așa cum o știm acum.

Viitorii adulți vor avea cu siguranță acces la mai multe posibilități de plată, iar banii fizici vor fi doar o relicvă a trecutului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism