21 iul. 2017 | 17:00

YouTube impune reguli mai stricte pentru a opri teroriști și extremiști

ACTUALITATE
YouTube impune reguli mai stricte pentru a opri teroriști și extremiști

Există foarte mult conținut video extremist pe YouTube, dar oficialii platformei online încercă să facă mai dificilă găsirea sa.

Indiferent dacă vorbim de YouTube, Instagram, Facebook sau Twitter, pe toate aceste platforme există conținut extremist. O cantitate semnificativă de clipuri menite să laude comportamentul terorist poate fi găsită în doar câteva minute. În teorie, de-a lungul timpului, au fost implementați algoritmi destul de eficienți pentru ștergerea acelor mesaje din online, dar majoritatea sunt foarte ineficienți. Din acest motiv, cei de la YouTube au descoperit o soluție nouă.

Deși un clip erotic sau unul cu conținut ce încalcă drepturi de autor este șters în câteva momente de pe YouTube în mod automat, nu se întâmplă același lucru cu mesajele teroriste. În schimb, compania americană speră să fi găsit altă soluție care s-ar putea să funcționeze foarte bine pe termen lung.

De acum înainte, dacă vei căuta clipuri cu conținut terorist sau propagandistic pe YouTube, vei fi redirecționat către o pagină cu clipuri anti-teroriste. Acestea funcționează pe două fronturi. Pe de o parte, te-ar putea forța să-ți deschizi mintea către un mesaj pacifist încărcat de note pozitive. Pe de altă parte, sistemul este momentan destul de limitat, deoarece filtrează doar cuvintele cheie scrise în limba engleză. În timp însă va încerca să realizeze același tip de redirecționare pentru un număr mult mai mare de cuvinte cheie în mai multe limbi străine.

În practică, algoritmul din spatele gestului de mai sus folosește rețele neurale pentru a se îmbunătăți în timp real. Astfel, lista de cuvinte căutate care vor fi filtrate nu este modificată manual de un număr importante de persoane. În schimb, noi termeni de căutare vor adăugați în mod automat la listă în conformitate cu trendurile extremiste din online.

Ca parte componentă a aceluiași efort, organizații non-profit vor colabora cu Google și YouTube pentru a crea conținut original menit să contracareze mesajele teroriste. Din păcate, este destul de dificil de cuantificat pe termen lung eficiența unui asfel de sistem.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele