Windows Phone a murit oficial: Microsoft a încetat suportul pentru el

Windows Phone a murit oficial: Microsoft a încetat suportul pentru el

După ce a fost un concurent serios în piața de mobile pentru o perioadă, Windows Phone a devenit acum absolut irelevant, iar Microsoft a încetat suportul pentru el.

O reinventare completă a bătrânului Windows Mobile, sistemul de operare Windows Phone a fost destul de bine pus la punct de Microsoft. A rulat pe o varietate foarte mare de gadgeturi, de la un număr important de producători și nu părea că va dispărea vreodată. Anduranța sa a fost dată și de terminalele de top lansate de Microsoft sub branul Lumia. Din păcate, nu a avut parte de suportul dezvoltatorilor pe termen lung, iar lipsa unor aplicații importante a făcut cea mai mare parte a utilizatorilor de smartphone să rămână la iOS sau Android.

La această oră, nu mai are nimeni nici o dilemă vizavi de inabilitatea celei mai recente versiuni de Windows Phone de a atrage utilizatori. Acesta este și motivul pentru care Microsoft a anunțat oficial că încetează suportul mainstream pentru respectiva platformă.

Asta nu înseamnă că posesori unor gadgeturi cu WP8.1 vor avea subit niște terminale inutile ce nu mai pot fi folosite ca telefoane. În schimb, se traduce prin încetarea lansări de actualizări. Gigantul din Redmond nu va mai aduce pe piață update-uri de funcționalitate pentru dispozitivele cu Windows Phone.

În teorie, ar mai fi existat mai multe proiecte pentru evoluția sistemului de operare. Windows 10 Mobile părea promițător pe câteva aparate, iar din zvonuri, Surface Phone avea potențialul de insufla un pic de viață în segmentul de mobile al companiei americane. Din păcate, nici un oficial al companiei nu a făcut vreo afirmație pe marginea subiectului.

Pentru un moment, puteți considera că nu vom mai avea parte de telefoane noi cu un sistem de operare Microsoft. Când vine vorba de mobile, compania fondată de Bill Gates își concentrează eforturile pe seria de tablete Surface Pro.