Cum schimbi dimensiunea fontului în Windows 10, ca să vezi fără ochelari

Cum schimbi dimensiunea fontului în Windows 10, ca să vezi fără ochelari

E recomandabil să înveți cum schimbi dimensiunea fontului în Windows 10, dacă te-ai săturat să porți ochelari pentru a interacționa cu cea mai mare parte din opțiuni.

Windows 10 este un sistem de operare foarte bine pus la punct și surprinzător de intuitiv. Asta înseamnă că nu ți-e foarte greu să ajungi la opțiunea care te interesează și nu ar trebui să întâmpini dificultăți majore dacă vrei să ajustezi diferți parametrii de funcționare ai PC-ului. Există însă o situație în care s-ar putea să ai nevoie de un pic de ajutor. Dacă nu vezi foarte bine și ai tendința să te apropii foarte tare de ecran pentru a citi diverse meniuri și opțiuni, ar fi util să ai în vedere cum schimbi dimensiunea fontului în Windows 10.

Apropo, opțiunea ajustării dimensiunii fontului în Windows a fost ușor de găsit încă de la Windows 95. Din păcate, din motive necunoscute și imposibil de înțeles, a fost eliminată odată cu Windows 10 Creators Update. În timp ce odată cu Windows 10 a devenit destul de dificil să-ți dai seama ce parametrii pot fi ajustați din Control Panel și care pot fi modificați în Settings, nu mică îți este mirarea când ceea ce cauți lipsește din ambele locații. În această categorie intră abilitatea ajustării fontului. Din fericire, există un utilitar open source intitulat System Font Size Changer. Acesta poate fi descărcat gratuit folosind acest link. 

system-font-size-changer

După instalare, la prima rulare, vei fi invitat să faci o copie de siguranță a parametrilor actuali ai sistemului tău. Ar fi recomandabil să optezi pentru da, ca să ai o referință pentru elementele pe care le vei modifica. Imediat după, vei ajunge la o fereastră precum cea de mai sus cu doar câteva butoane și un slider, ,,o bară de care poți să tragi”. În primul rând, trebuie să alegi ce vrei să modifici, fontul din bara de titlu (Title Bar), fontul meniurilor din Windows (Menu), al textelor de la icoane (Icon) sau la scrisului din notificări – Message box.

După ce ai bifat un element, trage de bara din dreapta având în vedere că 0 este valoarea implicită a sistemului și 20 este creșterea maximă. Opțional, poți bifa și butonul Bold de la bază, dacă vrei să ca textul să fie mai gros, dar de aceeași dimensiuni. Modificările vor intra în vigoare după ce ai apăsat pe Apply și ai dat un restart la computer sau ai optat pentru Log Out urmat de Log in.font-size-in-title-bars

Citește și: