Windows 10 Mobile Creators Update ajunge pe câteva telefoane

Windows 10 Mobile Creators Update ajunge pe câteva telefoane

După ce a început propagarea Creators Update la utilizatorii de PC-uri, Windows 10 Mobile Creators Update este disponibil pentru câteva smartphone-uri.

Microsoft a renunțat de mult să mai producă telefoane mobile, iar brandul Nokia este acum asociat cu smartphone-uri Android cu specificații decente. Asta nu înseamnă însă că își neglijează utilizatorii, mai ales că sunt în continuare destul de mulți cei care utilizează telefoane cu Windows 10 Mobile. Pornind de la această premisă, compania americană a început propagarea mult așteptatului Creators Update și către posesorii de smartphone-uri.

Una dintre cele mai importante actualizării pentru Windows 10 a fost lansată în urmă cu câteva săptămâni, pe data de 11 aprilie. Update-ul nu a ajuns încă la toți utilizatorii respectivului sistem de operare, dar deja a fost anunțată iterația pentur mobile a aceleiași actualizări. Este vorba de Windows 10 Mobile Creators Update care a început să fie disponibil pentru posesorii anumitor telefoane.

În prima fază, această actualizare a fost lansată în beta – Release Preview utilizatorilor înscriși în programul Windows Insider. Nu au trecut însă decât câteva zile până când versiunea finală a aceluiași firmware a început să poată fi instalată de către doritori. Confirmarea oficială a inițierii procesului a fost făcută pe Twitter de către Dona Sarkar, directoarea programului Windows Insider din cadrul Microsoft. Aceasta a menționat că întregul proces va fi de durată, deoarece Windows 10 Mobile Creators Update va ajunge la utilizatori în valuri.

Nu a durat mult până la publicarea veștilor nefeicite pe același subiect. Actualizarea nu va ajunge la toate dispozitivele cu Windows 10 Mobile. În total, va fi vorba de doar 13 gadgeturi. Lista include dispozitive precum HP Elite X3, Lumia 540, Lumia 640/640XL, 650, 950/950XL. câteva smartphone-urir Alcatel și cam atât. Mai mult decât atât, oficialii Microsoft au afirmat că disponibilitatea noii versiuni va varia în funcție de ,,producător, model, țară sau regiune, operator mobil, anumite aplicații instalate, limitări hardware și alți factori precum feedback-ul de la utilizatori.