21 apr. 2017 | 12:33

Câte versiuni de Windows 10 vor mai apărea și când le vei putea descărca

ACTUALITATE
Câte versiuni de Windows 10 vor mai apărea și când le vei putea descărca

Windows 10 are mari șanse să fie ultimul sistem de operare al Microsoft, dar acesta va avea parte deseori de actualizări importante de securitate și funcționalitate.

În trecut, sisteme de operare precum Windows XP sau Windows 7, înainte să-și piardă relevanța în piață, aveau parte de unul sau mai multe service pack-uri. Aceste pachete de update-uri, prin altele, au fost foate utile prin facilitarea sistemului de actualizare. Practic, în loc să instalați 100 de actualizări micuțe de securitate ce includeau printre altele și câteva funcții noi, rezolvați cazul cu un service pack. Cum era de așteptat, respectiva instalare nu era una dintre cele mai rapide, dar rezolva problema.

În cazul Windows 10, conceptului de service pack a fost înlocuit cu update-uri majore ce vin la pachet cu nume sugestive. Anul trecut am avut parte de Anniversary Update, iar în urmă cu aproximativ o săptămână s-a lansat Windows 10 Creators Update. Cu o seria stufoasă de actualizări de funcționalitate, noul Creators Update a fost detaliat de mine aici.

Deși au început deja să circule pe internet referințe către funcțiile ce vor fi prezente într-un viitor update, nimeni nu a știut exact când se va lansa acesta într-o formă finală. Există totuși un răspuns oficial la această dilemă.

După Windows 10 Creators Update, de acum înainte, noi versiuni de Windows vor fi lansate în lunile septembrie și martie din fiecare an. Fiecare pachet important de actualizări este considerat o versiune nouă de Windows 10 și va avea parte de suport timp de 18 luni. Având în vedere aceste repere temporale, este mai evident ca niciodată că gigantul din Redmond consideră Windows 10 un serviciu și ultimul său SO major.

Momentan, nu se știe care va fi numele oficial al următoarei versiuni majore de Windows 10. Știm doar că în faza de beta, poartă numele de Redstone 3 și că va include un sistem inteligent pentru micșorarea impactului asupra autonomiei a aplicațiilor ce rulează în fundal. Niște modificări estetice vor fi de asemenea incluse la momentul respectiv.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele