Windows 10 lansează update-ul care modernizează sistemul de operare

Windows 10 lansează update-ul care modernizează sistemul de operare

Windows 10 se pregătește pentru o revizuire majoră. Computerele care rulează software-ul vor primi o actualizare care transformă aspectul Windows.

Microsoft dorește să-și modernizeze sistemul de operare. Un video de teaser lansat de Microsoft arată că compania se află pe punctul de a evidenția mai multe caracteristici clasice. Clipul arată că marginile ferestrelor sunt înlăturate, bara de titlu este mai mai compactă, iar butoanele de minimizare, restaurare/ maximizare și închidere sunt simplificate.

Aceasta este o interfață minimalistă pentru utilizatori, care arată curată. Microsoft a anunțat Fluent Design, cunoscut anterior ca Project Neon, la începutul acestui an. ”Fluent Design este construit pentru a vă ajuta să creați aplicații mai expresive și mai interesante, care să funcționeze într-o gamă largă de diversitate de dispozitive și de intrări”, spune Terry Myerson, vicepreședinte executiv al Microsoft Windows.

Una dintre misiunile sale principale este de a face experiența Windows consistentă într-o gamă largă de dispozitive diferite, inclusiv computere și tablete. Microsoft spune că utilizatorii ar trebui să se aștepte să vadă mai puține cutii statice și mai multe animații, afirmând să s-au concentrat pe o serie de fundamente abstracte pentru Fluent Design: lumină, profunzime și  mișcare.

Primele modificări vor apărea odată cu actualizarea Windows 10 Fall Creators Update, care începe de pe 17 octombrie însă multe altele vor veni în sistemul de operare de-a lungul timpului.

Actualizarea Windows 10 Fall Creators va începe să fie distribuită de pe 17 octombrie și va începe cu dispozitivele care sunt pregătite pentru actualizarea Fall Creators bazată pe specificații”, spune Myerson. În prezenet peste 500 de milioane de dispozitive rulează Windows 10.

Există o modalitate de a descărca manual actualizarea Windows 10 Fall Creators Update,  dar Microsoft recomandă acest lucru numai pentru utilizatorii „avansați”.
Citește și: