Clasicele Warcraft 3 și Diablo 2 vor fi revizuite și remasterizate în HD de Blizzard

Clasicele Warcraft 3 și Diablo 2 vor fi revizuite și remasterizate în HD de Blizzard

Dacă ai copilărit în România la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000, pe lângă celebrele Counter-Strike 1.6 și Mortal Kombat, mai erau două jocuri care îți luau ochii atunci când intrai în defunctele săli de calculatoare. Warcraft 3 și Diablo 2. Cele două titluri produse de Blizzard s-au bucurat de o popularitate imensă în România, devenind rapid undele dintre cele mai jucate jocuri din țară.

Copiii de atunci au crescut între timp, s-au maturizat. Unii mai mult decât ceilalți. Au rămas totuși foarte mulți gameri fidelizați de compania californiană, printre care și subsemnatul. După aproape 20 de ani de jucat Warcraft, Diablo, Starcraft, World of Warcraft, Hearthstone și câte altele, aflu acum că Blizzard va remasteriza titlurile copilăriei mele, într-o încercare de a mai smulge câțiva dolari de la gamerii nostalgici. Prin urmare, Warcraft 3 și Diablo 2 vor fi trecute pe tehnlogie HD, pentru a ține pasul cu vremurile în care trăim. Astfel că nu îți va mai fi așa greu să joci celebrele clasice pe sistemele performante.

Chiar dacă Blizzard nu a anunțat încă oficial această informație, portalul de gaming PCGamesN a descoperit dorința californienilor chiar de pe site-ul lor de recrutare. Primul anunț de pe board-ul cu slujbe la Blizz spune că ”se caută tineri talentați în ale programării și pasionați de Diablo și Warcraft pentru a putea ajuta la restaurarea lor”. În plus, faptul că aceștia caută și designeri de UI/UX ne duce cu gândul că cei de la Blizzard vor să refacă și meniurile din cele două jocuri.

Diablo 2 și Warcraft 3 nu ar fi primele titluri de la Blizzard care să primească haine noi. Starcraft urmează să fie lansat în variantă HD în această vară. De asemenea, este observat trendul pe care apucă majoritatea studiourilor de jocuri. Ele vin din ce în ce mai rar cu titluri originale și preferă în ultima vreme să scoată numai sequel-uri la francize deja existente sau să remasterizeze jocuri clasice (vezi și Age of Empires 4K).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: