16 mart. 2016 | 14:15

Blizzard oferă un nou patch pentru Warcraft 3 după 14 ani de la lansare

ACTUALITATE
Blizzard oferă un nou patch pentru Warcraft 3 după 14 ani de la lansare

Blizzard își ia jocurile clasice foarte în serios. Construind o echipă nouă, pasionată de titlurile sale clasice, Blizzard vrea să-și mențină vechile francize la zi și actualizate permanent pentru calculatoarele moderne.

După ce a lansat un nou patch pentru Diablo 2 săptămâna trecută, Blizzard a luat în vizor clasicul Warcraft 3. Lansat în 2002, Wacraft 3 și continuarea sa, The Frozen Throne, au devenit unele dintre cele mai cunoscute și jucate jocuri de strategie din istorie. Atrăgând milioane de fani, acestea au influențat apariția altor jocuri extrem de populare, unul dintre acestea inventând chiar și un nou gen de: Dota Allstars.

Printre principalele schimbări aduse de noul patch va fi introducerea compatibilității jocului cu OS X 10.10 și 10.11 iar, în același timp, noul patch face jocul compatibil cu Windows 7,8, 8.1 și Windows 10. De asemenea patch-ul mai fixează anumite crashuri atunci când diferite abilități magice sunt activate în joc.

Chiar și așa, patchul avertizează utilizatorii că anumite salvări sunt plasate in foldere ce trebuiesc rulate ca și admin și că versiunile de OS 10.9, sau mai vechi, nu vor putea rula jocul. De asemenea, editorul jocului nu va putea fi rulat pe calculatoarele Apple.

Totuși, actualizările pe care Blizzard dorește să le facă în vechiul său joc nu se opresc aici. Compania americană plănuiește să balanseze mai departe facțiunile din Warcraft 3 și să ofere în viitor un nou set de hărți pentru multiplayer.

Cum primul Starcraft este de asemenea un joc clasic Blizzard ne putem aștepta ca și acesta să primească actualizări consistente în viitor.