Crimă încărcată pe Facebook: un bărbat a împușcat pe cineva și a distribuit clipul

Crimă încărcată pe Facebook: un bărbat a împușcat pe cineva și a distribuit clipul

De când Facebook a dat voie oricui să încarce clipuri și să facă transmisiuni în direct, rețeaua s-a umplut de astfel de conținut. Din păcate, unele persoane cu probleme au profitat de uneltele Facebook pentru a demonstra acte de violență extremă.

Este cazul unui bărbat din Cleveland care ar fi împușcat o persoană, ar fi filmat întregul incident și apoi l-ar fi încărcat pe Facebook. În momentul redactării acestui articol, bărbatul este dat în urmărire, iar victima sa ar fi un bărbat de 74 de ani.

Steve Stephens este bărbatul căutat pentru crimă și clipul în care trage în victimă nu este singurul încărcat de el pe rețeaua socială. El a mai pus un video în care ar fi spus că vrea să omoare cât mai mulți oameni, înainte ca profilul lui să fie închis de Facebook.

Rețeaua socială a dat și o scurtă declarație pe acestă temă, potrivit Tech Crunch. „Aceasta este o cirmă oribilă și nu permitem astfel de conținut pe Facebook. Lucrăm din răsputeri pentru a menține un mediu sigur pe Facebook și păstrăm legătura cu forțele de ordine atunci când sunt amenințări directe la adresa siguranței fizice”, au declarat purtătorii de cuvânt ai rețelei.

Cu toate că politica Facebook interzice clar conținutul violent sau care incită la violență, regulile sunt greu de pus în aplicare pe o rețea socială care își încurajează utilizatorii să publice fotografiile și clipurile imediat după ce acestea sunt făcute.

Nu este prima dată când conținut de acest gen ajunge pe Facebook. În trecut, am mai văzut clipuri care arătau împușcarea unui bebeluș, chinuirea unui adolescent cu nevoi speciale, sinucideri, dar și atacuri sexuale asupra unor femei din Chicago și Suedia.

 

Poliția s-a autosesizat în aceste cazuri, dar ar fi bine ca utilizatorii care văd astfel de conținut pe platformă să alerteze autoritățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: