Netflix a prelungit oficial cel mai controversat serial al său

Netflix a prelungit oficial cel mai controversat serial al său

Unul dintre cele mai controversate seriale ale Netflix, 13 Reasons Why a avut premiera anul acesta pe 31 martie, dar deja a fost confirmat pentru al doilea sezon. 

13 Reasons Why este un serial bazat pe un roman de Jay Asher a cărui premisă este sinuciderea unei tinere adolescente. Aceasta lasă în urma ei o serie de casete prin intermediul cărora își justifică gestul, dând vina pe oamenii care au dus-o în acest punct. Imediat după difuzarea sa, mai mulți critici de film, experți psihologi și politicieni l-au atacat din cauza modului în care portretizează sinuciderea, hărțuirea sexuală și fenomenul de bullying. Problema principală a ținut de faptul că filmul ar putea fi interpretat ca o justificare pentru sinucidere și o eventuală încurajare.

Deși cartea era scrisă cu mult timp înaintea filmului, mulți critici au fost de părere că serialul ar putea inspira în lumea reală desfășurarea unor evenimente similare cu cele descrise în show-ul Netflix. În opinia lor, serialul ar fi trebuit să facă o treabă mai bună în a descuraja astfel de evenimente și în a oferi soluții de prevenție. Vizavi de noul sezon, mulți sunt de părere că o continuare ar diminua și mai mult importanța sinuciderii care a dat startul poveștii.

Se pare însă că producătorii de la Netflix au optat pentru ignorarea criticilor și au decis să confirme începerea realizării celui de-al doilea sezon. Momentan, nu se cunosc particularități de intrigă sau o eventuală dată de lansare, dar aceste detalii vor fi făcute publice la o dată ulterioară. În altă ordine de idei, va fi foarte interesant să vedem în ce direcție va merge serialul în sezonul doi, în contextul în care primul sezon s-a încheiat în același punct în care s-a finalizat romanul sursă.

Cei de la Hollywood Reporter aveau informații cum că scenariștii 13 Reasons Why au început să lucreze la noul sezon înainte ca producția acestuia să fie confirmată de Netflix. Sperăm doar că rezultatul final va reuși să mai calmeze spiritele criticilor.

Citește și: