Uber face mai ușoară viața șoferilor frustrați

Uber face mai ușoară viața șoferilor frustrați

Uber este un serviciu destul de bine pus la punct când vine vorba de beneficiile clienților, se pare însă că șoferii nu duc o viață la fel de relaxată.

Încercând să treacă peste scadalurile de la nivelul conducerii companiei din ultimele luni, Uber face eforturi pentru a-și repara imaginea din media. Unul dintre primele gesturi în această direcție a fost implementarea bacșișului în urmă cu câteva săptămâni. După ce a reușit să genereze deja 50 de milioane de dolari în bacșișuri, compania a anunțat o altă veste bună.

În momentul în care faci comandă la Uber, definești destinația și vezi o estimare a valorii respectivei curse. Din păcate, șoferii nu au același nivel de confort. Doar după ce un șofer Uber ți-a acceptat comanda poate să vadă unde ajungi și să fie trist sau încântat vizavi de faptul că vrei să ajungi departe sau foarte aproape.

În contextul în care foarte mulți șoferi se frustrau și anulau o comandă când vedeau că durează 45 de minute sau o oră, acea situația era supărătoare atât pentru client, cât și pentru companie. Din acest motiv, de acum înainte, dacă o cursă durează 45 de minute sau mai mult, șoferul va fi notificat înainte să accepte sau să refuze cursa. Astfel, deși unii șoferi preferă curse lungi pentru că fac mai mulți bani dintr-un foc, cei care nu sunt încântați de idee pot ocolii astfel de deplasări.

Rachel Holt, managerul Uber pentru Statele Unite și Canada a afirmat de curând că majoritea șoferilor preferă curse mai lungi. În același timp, actualizarea introdusă astăzi vine ca o veste foarte bună pentru cei care vor să știe mai bine cum își planifică ziua. Nu de alta, dar s-ar putea să fii nevoit să alimentezi cu benzină sau motorină înainte să te duci către client, dacă faci o cursă de 50 de kilometri și trebuie să vii și înapoi acasă.