20 aug. 2017 | 15:11

Cu noul Waze, „colegul” din trafic te-ar putea ajuta în caz de pană

ACTUALITATE
Cu noul Waze,

Waze este una dintre cele mai utilizate aplicații în trafic, dar o nouă actualizare s-ar putea să o facă și mai utilă decât până acum.

Majoritatea șoferilor din România și de pe mapamond folosesc Waze. Dacă ai mers vreodată cu Uber, este foarte probabil ca soluția de navigație folosită implicit de șofer să fie tot asta. La bază, acesta este un serviciu gratuit oferit de Google, deși s-a dezvoltat independent de Google Maps și pare a fi cu câțiva ani în fața aplicațiilor de navigație alternative pentru mobil. Singura sa limitare ține de necesitatea unei conexiuni constante la internet.

Într-o nouă versiune de Waze ce a început să circule pe internet, cei de la Android Police se pare că au găsit o funcție foarte interesantă. Ascuns în spatele butonului de raportare al unui eveniment, este un buton prin care poți cere asistență în trafic. Intitulat Roadside Help, acesta facilitează interacțiunea cu alți utilizatori de Waze, în cazul în care ai făcut o pană pe Predeal și ai nevoie de ajutor.

Foarte mulți șoferi știu cum să schimbe o roată, dar s-ar putea ca unii să nu aibă la ei o roată de rezervă sau s-ar putea să necesite o mână de ajutor în altă operațiune mai mult sau mai puțin dificilă. Indiferent de setul de circumstanțe, opțiunea Roadside Help (Ajutor la marginea drumului) pare foarte bine pusă la punct.

Pentru a fi însă cu adevărat utilă, întâi trebuie implementată la scară largă. La această oră, butonul respectiv nu pare să facă nimic pentru mulți dintre cei care l-au văzut în interfață. Cel mai probail, funcția din aplicația de mobil trebuie să aibă un corespondent pe serverele Waze, iar acea componentă nu este încă activă în fiecare colț al mapamondului.

În prima fază, funcția a fost depistată în Waze pentru Android, dar ar trebui ca în următoarele săptămâni să ajungă și pe iPhone.

waze-help

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele