Uber devine platformă de chat, ca să nu mai suni șoferul

Uber devine platformă de chat, ca să nu mai suni șoferul

Aplicația de mobile a Uber a integrat de curând posibilitatea expedierii de mesaje în format text, pentru a facilita dialogul cu șoferul.

Încercând să ofere o soluție simplă la o problemă și mai simplă, cei de la Uber au lansat cea mai importantă actualizare pentru aplicația omonimă de mobil a companiei. Până acum, dacă șoferul Uber întârzia sau întâmpina dificultăți în a te găsi printr-un set întortocheat de străduțe și intersecții, erai nevoit să-l suni. Exista un buton in-app și în câteva momente ajungeai să porți un dialog verbal cu șoferul.

În secolul 21, când până și mama preferă să-mi dea un mesaj, dacă vrea să-mi dea o informație scurtă într-un mod eficieint, aplicația Uber îți permite să scrii mesaje șoferului și să inițiezi o sesiune de chat. Astfel, dacă vroiai doar să-i spui că trebuie să intre pe a doua străduță la dreapta din bulevardul principal și să oprească în dreptul casei galbene, îi poți tasta aceste indicații prețioase.

Pentru siguranța șoferului, acel mesaj nu trebuie citit manual de către el, ci îi este redat vocal automat prin intermediul aplicației Uber. El poate să-ți răspundă cu un emoticon: OK sau Thumbs Up, pentru a-ți confirma recepția informației.

Nu trebuie să faci prea multe tapuri in-app pentru a găsit funcția de scriere mesaj. Din momentul în care un șofer ți-a preluat comanda, este suficient să apeși pe numele său din bara de jos și să alegi Chat. Din acel punct, interfața este una destul de similară cu cea de pe Facebook Messenger. În mod evident, ar fi ideal să nu-ți stresezi șoferul cu emoticoane, dar asta ține de tine.

Ar fi interesant de văzut dacă vei putea purta o conversație cu șoferul care tocmai te-a condus după încheierea cursei, dar este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

Citește și: