Trailerul la Awaken te ajută să-ți testezi TV-ul 4K Ultra HD

Unele documentare sunt informative, iar altele sunt menite să te lase cu gura căscată. Awaken al lui Tom Lowe intră în cea de a doua categorie. 

Există foarte multe filme impresionante cu ajutorul cărora te poți lăuda cu noul tău TV în fața prietenilor. Cele de la Marvel arată foarte bine, dar eu prefer Planet Earth II de la BBC, un serial care scoate ce este mai bun din fiecare TV. Mai există însă și alte câteva documentare care te fac să nu-ți dezlipești ochii de la TV, deși nu sunt neapărat construite în jurul unui mesaj. Secretul stă în imagini.

Când mi-am luat primul televizor Full HD în urmă cu ceva timp, m-am bucurat foarte tare când am văzut Baraka. Continuarea acelui documentar a fost Samsara, la fel de impresionant. Cele două lung metraje sunt însă mai degrabă colaje de imagini spectaculoase din fiecare colț al lumii, decât documentare în sensul clasic al termenului. Pe un format similar, regizorul Tome Lowe a lucrat de ceva timp la Awaken.

Trailerul la Awaken pe care îl poți viziona mai sus este o mostră infimă din documentarul filmat pe parcursul a cinci ani în peste 30 de țări. Într-un mod cât se poate de abstract, Awaken încearcă să sintetizeze și să exploreze conexiunea umanității cu tehnologia și natura, iar mediul ales în acest scop sunt niște imagini care te-ar putea uimi.

Filmat în 4K Ultra HD, Awaken a fost realizat folosind o combinație de echipamente inovative și tehnici de filmare revoluționare. Printr-un sistem de stabilizare creat de la zero în scopul filmului, vedem niște cadre filmate dintr-un elicopter care par să fie imortalizate dintr-un nor care plutește. Awaken va fi disponibil la lansare în format Dolby Vision HDR cu o coloană sonoră Dolby Atmos. În trecut, același Tom Lowe a fost responsabil de realizarea TimeScapes 4K, iar mai jos poți vedea o mostră din acel lung metraj.

10:00 14.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video