Primul documentar 4K de la BBC va fi Planet Earth II

Primul documentar 4K de la BBC va fi Planet Earth II

După ce am folosit timp de câțiva ani seria Planet Earth de la BBC pentru a testa televizoare Full HD, britanicii ne pregătesc o colecție similară la rezoluție 4K.

Cei de la BBC ne-au demonstrat în numeroase circumstanțe că au un adevărat talent când vine vorba de imortalizarea naturii într-un mod surprinzător de captivant. Prin intermediul mai multor serii de documentare lansate în ultimii 10 ani, cei mai mici dintre noi au descoperit natura cu un nivel de detaliu net superior celui pe care îl vedeam noi în anii ’90 la Teleenciclopedia.

După ce în 2006 ne-au lăsat cu gura căscat prin intermediul unui serial din șase episoade de căte o oră, prin intermediul Planet Earth, cei de la BBC ne vor capta din nou interesul, în doar câteva luni, prin intermediul mult așteptatului Planet Earth II. Noul serial s-a aflat în producție cu titlul de One Planet.

Marea inovație a Planet Earth II va consta în modul în care jungla reală și jungla urbană sunt capturate, alături de deșerturi, cămpii și ,,modul extraordinar în care animalele supraviețuiesc în ele”. Toate cadrele vor fi imortalizate la rezoluție 4K Ultra HD folosind cele mai performante tehnici de stabilizare a imaginii, drone și înregistrări de la distanță, cu scopul de aduce audiența mai aproape de natură ca niciodată. În teorie, rezultatul final va fi foarte imersiv, iar persoanele din fața televizorului se vor simți în mijlocul acțiunii.

Pentru ca experiența să fie completă, producătorul executiv Mike Gunton, responsabil de Planet Earth II, a ținut să menționeze că partea de narație a documentarului va fi asigurată de Sir David Attenborough, aceeași voce caldă și accent britanic pe care le-ați auzit pe coloana sonoră a primului Planet Earth. ,,Va fi cu adevărat o experiență imersivă, oferind audienței o perspectivă unică asupra celor mai extraordinare locuri și animale de pe planeta noastră.

Citește și: