Cum te face Samsung să regreți că ai dat bani pe telefoanele sale

Cum te face Samsung să regreți că ai dat bani pe telefoanele sale

Samsung este unul dintre producătorii de mobile care comercializează cele mai multe smartphone-uri, dar face o treabă foarte proastă în a livra actualizări.

Până la această oră, s-au scris nuvele despre fragmentarea platformei Android și a ineficienței creatorilor de smartphone-uri de a-și actualizare dispozitivele. Având în vedere că cele mai multe telefoane care se comercializează cu Android sunt ieftine sau foarte ieftine, este de înțeles lipsa de efort a companiilor de a realiza actualizări pentru ele. Mai frustrant este însă când același fenomen are loc în tandem cu gadgeturi incredibil de scumpe.

Android 8.0 Oreo a fost disponibil în beta de cinci-șase luni, iar varianta finală a fost lansată pe 21 august, acum două luni. Cu toate acestea, cei care au investit 1.000 de euro într-un Galaxy Note 8, vor beneficia de respectiva actualizare în 2018. Același destin le este rezervat și celor care au cheltuit 600 – 700 de euro pe un Galaxy S8 sau Galaxy S8 Plus. În contextul în care Android Oreo este mai bun și mai sigur decât actualul Nougat, practic, Samsung te expune la niște riscuri inutile.

Vestea dezamăgitoare vizavi de momentul actualizărilor pentru mobilele companiei sud-coreene a fost confirmată de Samsung Turcia în urmă cu câteva zile pe portalul oficial.  În doar câteva rânduri, a fost desființată orice speranță că Oreo va ajunge pe terminale Samsung, indiferent dacă vorbim de telefoane inteligente mai ieftine sau mai scumpe. În ritmul ăsta, sunt șanse mai mari să ai parte de Android Oreo pe Galaxy S9, decât pe Galaxy S8 sau Note 8.

Pentru a conștientiza relaxarea cu care cei de la Samsung își dezamăgesc clienții, este suficient să ai în vedere un singur detaliu. Nici măcar în 2018, nu avem o dată exactă sau măcar o perioadă orientativă în care va fi livrat update-ul. În teorie, s-a vehiculat la un moment dat un program beta pentru experimentarea Android Oreo pe Samsung de către cei mai curioși utilizatori, dar se pare că nici respectivul proiect nu se va materializa prea curând.

Urmăriți Playtech.ro și pe