iPhone X era programat pentru 2018, dar concurența i-a ambiționat

iPhone X era programat pentru 2018, dar concurența i-a ambiționat

iPhone X ar fi trebuit să ajungă pe piață în 2018, dar smartphone-urile de top din ultima perioadă i-au ambiționat pe cei de la Apple să se grăbească.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt niște smartphone-uri atrăgătoare din multe puncte de vedere. În același timp, continuă niște principii de design care au fost introduse odată cu lansarea iPhone 6. Având în vedere cum arată Galaxy S8, Xiaomi Mi Mix sau Huawei Mate 10 Pro, numărul celor care ar fi investit într-un iPhone desprins din 2014 nu mai este foarte mare. Acest detaliu este confirmat și de vânzările dezamăgitoare ale respectivelor gadgeturi.

În contextul pieței de mobile actuale, compania Apple a fost nevoită să aducă pe piață în 2017 noul iPhone X. În realitate, smartphone-ul fără margini cu Face ID și panou OLED era programat pentru 2018, dar întreaga echipă de ingineri a gigantului din Cupertino au făcut eforturi supra omenești pentru a-l ”materializa” mai devreme cu un an. Dacă nu făceau acest gest, riscau să devină irelevanți în fața unui gigant precum Samsung. Nu de alta, dar este evident că Galaxy S8 și Galaxy Note 8 joacă în altă ligă comparativ cu telefoanele din anii trecuți ale sud coreenilor.

Întreaga poveste a lansării iPhone X a fost detaliată de directorului departamentului de inginerie Apple în cadrul unui interviu acordat celor de la Mashable. În acel context, Dan Riccio a insistat destul de mult pe faptul că, lansarea acestui telefon futurist în 2017 a fost posibilă cu ”multă muncă, dalent, curaj și determinare” din partea echipei pe care reprezintă și a întregii companii. Din cauza ritmului alert în care s-au desfășurat lucrurile, nu a existat loc de greșeală sau de prea multe întrebări suplimentare.

Același director Apple a menționat foarte clar că niciodată nu s-a pus problema integrării unui senzor de amprentă nicăieri pe suprafața iPhone X, nici pe spatele telefonului și nici în spatele sticlei de pe față. Ca să-ți faci o idee despre modul în care funcționează lucrurile la Apple, designului acestui telefon era bătut în cuie din luna noiembrie a anului trecut. Aș vrea să spun că tot atunci au apărut și primele zvonuri referitoare la aspectul exterior al noului telefon, dar nu sunt foarte sigur. În orice caz, din primele impresii apărute online, Apple a făcut o treabă foarte bună cu designul exterior al iPhone X, iar în anii următori vom vedea aceste trăsături ”reciclate” în alte câteva aparate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: