Poți să uiți de Tesla Mode 3, la cât de lent e fabricată

Poți să uiți de Tesla Mode 3, la cât de lent e fabricată

Există sute de mii de comenzi pentru Tesla Model 3, dar au fost livrate doar câteva sute în cele câteva luni de disponibilitate.

Ar fi trebuit să anunțe intrarea companiei Tesla în mainstream, dar cea mai ieftină mașină a gigantului se pare că este surprinzător de dificil de materializat. Nu este exclus nici ca gigantul american să-și concentreze eforturile pe livrarea modelelor sale mai scumpe, dar ar fi supărător dacă acest scenariu se dovedește a fi adevărat.

Tesla a publicat rezultatele financiare pe cel mai recent trimestru fiscal. În același context, a dezvăluit câteva referințe importante cu referire la eficiența fabricilor sale din SUA. Valorile sunt cât se poate de clare. Doar 222 de mașini Tesla Model 3 au fost livrate în cele câteva luni de disponibilitate. În același timp, s-au vândut 25.915 unități de Model X și Model S. Conform pronosticurilor, doar în luna septembrie ar fi trebuit să fie livrate 1500 de unități, dar realitatea a fost cu totul alta.

La această oră, Tesla ajunge să aibă o problemă de credibilitate, iar cei care au făcut comenzi și au achitat un avans pentru Model 3 ajung să fie din ce în ce mai frustrați. Valoarea de 222 de mașini livrate este cu atât mai penibilă cu cât în urmă cu trei luni, același Elon Musk a oferit asigurări suplimentare într-o conferință cu privire la faptul că termenele de livrare vor fi respectate. Nu ajută nici faptul că un număr important de companii de automobile ”au pe țeavă” mașini electrice accesibile adresate aceluiași public țintă precum Tesla Model 3.

Într-un raport de acum o lună, 220 de unități figurau ca fiind livrate. Practic, în alte 30 de zile, doar doi norocoși în plus s-au putut lăuda cu noul lor bolid. În ritmul ăsta, la cât de rare sunt, o să ajungă să se vând pe eBay ca iPhone-uri sigilate din prima generație.

Din câte se pare, problemele de producție au fost cauzate de dificultăți la asamblarea modului de baterie. În privința pronosticurilor pentru viitor, oficialii companiei americane sunt optimiști că în primul trimestru din 2018 ritmul de producție va fi de 5000 de mașini pe săptămână. Acum câteva luni vorbeam de o estimare de 10.000 de mașini în șapte zile pentru aceeași perioadă, dar ne mulțumim și cu 5000, dacă acea valoare nu se dovedește a fi o altă glumă proastă.