26 oct. 2017 | 19:22

Tesla pierde cursa pentru primul camion electric

ACTUALITATE
Tesla pierde cursa pentru primul camion electric

Se discută de mai bine de un an posibilitatea unui camion electric de la Tesla, dar se pare că toate acele zvonuri au ambiționat companii precum Daimler să le iasă în față.

Deși am asociat deja de câțiva ani imaginea mașinilor electrice cu Tesla, se pare că producătorul american are probleme prea mari încât să mai încerce să facă valuri cu categorii noi de produse. După ce a inițiat concedieri masive din cauza lipsei de performanță și face o treabă foarte proastă în a livra Model 3 către cumpărători, Elon Musk nu se grăbește foarte tare să lanseze un camion electric.

Tesla pierduse deja competiția pentru primul camion electric în luna august a acestui an. La momentul respectiv, Cummins anunțase AEOS. Din păcate, respectivul model trebuie să ajungă la utilizatori abia peste câțiva ani. Din acest motiv, camionul anunțat astăzi de Daimler are mari șanse să fie primul pe piață cu propulsie electrică.

Intitulat E-Fuso Vision One, mastodontul ilustrat în imaginea de mai sus este unul foarte atrăgător. Acesta este creația nemților de la Daimler, același concern care deține Mercedes și Jaguar, printre altele. Având în vedere că are Vision One în titlu, modelul ilustrat este în stadiu de prototip momentan, dar premisa este una foarte atrăgătoare pentru cei care au nevoie de așa ceva.

Conform specificațiilor oficiale, E-Fuso Vision One este capabil să transporte 11 tone pentru 350 de kilometri pe o singură încărcare. Până când se va lansa o variantă comercială a produsului, este foarte probabil ca specificațiile să se schimbe. În privința momentului în care va ajunge pe străzile din Statele Unite, Europa și Japonia, oficialii companiei germane s-au aruncat la o estimare de patru ani.

Revenind însă la proiectele celor de la Tesla pe marginea acestui subiect, conform promisiunilor americanilor, camionul electric realizat sub tutela lui Elon Musk ar trebui să fie dezvăluit public pe 16 noiembrie. Nu știm însă după câți ani va putea fi achiziționat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele