Tesla a pierdut cursa pentru primul camion electric

Tesla a pierdut cursa pentru primul camion electric

Au apărut de câțiva ani detalii despre un camion electric de la Tesla, dar americanii se pare că au pierdut competiția în fața un producător mai puțin cunoscut.

În urmă cu doar câteva zile, o companie specializată pe motoare și-a anunțat intrarea în domniul producției de mașini prin intermediul primului camion electric. Ilustrat în imaginea de mai sus, capul tractor a fost dezvăluit de Cummins pe site-ul companiei și poartă numele AEOS.

Această creație reușește să iasă în fața celor de la Tesla, care ar trebui să dezvăluie propriul camion electric în următoarele săptămâni. Este foarte probabil ca Elon Musk și compania sa să ofere o soluție cu o autonomie mai mare, dar foarte mulți vor ține minte cine a venit primul la interval.

Cummins AEOS este construit în jurul unui motor integral electric și, în variantă standard, incoporează o baterie de 140kWh. Tracțiunea este echivalentă cu a unui motor de 12 litri pe combustibil tradițional și se reflectă în abilitatea de a transporta 20 de tone fără probleme majore. Procesul de încărcare este unul destul de rapid, necesitând doar o oră la priză. Până când va ajunge pe șosele, Cummins speră că va reuși să integreze niște panouri solare pe partea superioară a primului camion electric cu scopul sporirii autonomie.

Cea mai mare problemă a acestui bolid este însă dată de autonomia actuală specificată de producător. Bateria de 140 kWh ar trebui să te țină departe de priză pentru 160 de kilometri. Valoarea este ideală pentru livrări în interiorul unui oraș, dar nu se pretează deloc pentru autostrăzi. În teorie, va exista varianta unei investiții suplimentare într-un acumulator mai puternic, dar la 480 kilometri nu va face decât să se alinieze cu zvonurile referitoare la primul camion electric de la Tesla: 320 – 480 kilometri în funcție d epreț.

Cummins a dezvăluit momentan doar un concept de camion electric. Acesta ar trebui să fie produs în serie în următorii câțiva ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: