Tesla a concediat sute de angajați din cauza performanței slabe

Tesla a concediat sute de angajați din cauza performanței slabe

Tesla este cel mai important producător de mașini electrice, dar se pare că are probleme importante cu controlul calității pentru mașinile lansate.

Nu are nici o șansă să facă față comenzilor pentru Tesla Model 3, unii clienți fiind nevoiți să aștepte până la doi ani pentru livrarea unui exemplar. Această situație îngrijorătoare se pare că se va menține timp de câțiva ani de acum înainte, având în vedere problemele de la fabricile gigantului din SUA.

La doar câteva zile după ce Tesla a anunțat rechemarea în fabrică a câtorva zeci de mii de exemplare de Tesla Model X din cauza unui defect important, au început concedierile. Deși nu există o corelare oficială între cele două, datele apropiate dintre evenimente par a fi o coincidență prea mare.

Informația referitoare la concedieri a fost publicată inițial de The Mercury News. Într-o perioadă în care ar trebui să facă eforturi a face față cererii de Model 3, compania condusă de Elon Musk a concediat câteva sute de angajați din centrul de producție și de la sediul central. Motivul oficial pentru restructurări a fost dat de rezultatele evaluărilor in-house. Practic, cei care și-au pierdut locul de muncă nu au fost angajați performanți.

La ora actuală, Tesla are 33.000 de angajați și cea mai mare parte a lor se află în Statele Unite. Deși subansamble vin și din alte părți ale globului, doar în SUA se produc autoturisme sub brandul Tesla. În ultima săptămână, forța de muncă a companiei a fost micșorată cu o valoare între 400 și 700 de persoane. Oficialii producătorului de mașini electrice au ținut să menționeze că acest gest nu ar trebui să influențeze la vreun nivel ritmul de producție al Model 3.

Momentan, puterea de producție a Model 3 nu a arată foarte bine, iar gigantul se pregătește de anunțarea primului său camion electric. Mai multe detalii despre situația companiei vor fi făcute publice în cadrul evenimentului programat pentru 16 noiembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: