Cele mai nebunești teorii despre Rick and Morty pe care trebuie să le știi

Sunt câteva seriale la modă, Netflix le ajută din plin, iar printre acestea se regăsesc și aventurile unui bunic și unui nepot spuse în Rick and Morty.

Rick and Morty a reușit, în ciuda intențiilor producătorilor Justin Roiland și Dan Harmon de a crea un show ce nu avea de a face cu succesul sau atenția, să detroneze comedii bine-cunoscute precum The Big Bang Theory și Modern Family. Filosofiile nihiliste, umorul grotesc și situațile inconfortabile au reușit să poarte serialul pe culmi pe care nimeni nu le anticipase.

Rick and Morty a depășit nivelul de cult serial și a ajuns un veritabil fenomen cu o bază loială de fani. Cele trei sezoane existente le-au oferit acestora material suficient pentru construirea de teorii care mai de care mai nebunești. Mai jos vei găsi cinci din aceste teorii.

Bătrânul din Rick and Morty este conștient că este protagonistul unui show TV

rick and morty teorii 5

În mai multe episoade, Rick a dărâmat al patrulea perete, uitându-se către telespectatori și adresându-li-se în mod direct. În sezonul 1, Rick a spus pentru prima oară fraza „wubba lubba dub dub” și de atunci a încercat să o transforme în catchprase-ul său, similar cu un personaj dintr-un sitcom. Mai mult, el pare să aibă o obsesie legată de urmărirea de posturi TV interdimensionale ca formă de relaxare, lucru ce pare să fie în discordanță cu interesele unui om de știință.

Unii fani au subliniat că Rick încearcă să comunice cu audiența de teamă că universul lui va fi distrus și el nu va mai exista, dacă serialul este întrerupt. Acest argument are la bază faptul că Rick a creat un mic univers al cărui locuitori aveau unicul scop de a lucra pentru a-i alimenta bateria de la mașină. Acei locuitori au creat, la rândul lor, un mini-vers.

Mini-versul mai conținea, de asemenea, un micro-vers. Aceste mici universuri sunt distruse când creatorii lor nu le mai consideră utile sau profitabile.

Alcoolismul din Rick and Morty nu e bazat pe… alcool

rick and morty teorii 4

Rick bea dintr-o sticlă în aproape fiecare episod, fapt ce i-a făcut pe fani să se întrebe ce conține recipientul. În episodul pilot, Rick căuta cu disperare mega-semințe, care i-au oferit lui Morty super-inteligență temporară. Totuși, când efectul lor a trecut, Morty și-a pierdut abilitățile motorii pentru câteva zile.

Fanii cred că Rick a reușit să prepare o poțiune cu mega-semințele ce îi mărește nivelul de inteligență. Prin faptul că o bea constant, rămâne inteligent și evită efectele secundare. Probabilitatea ca această teorie să fie adevărată nu este însă atât de mare, căci ar nega mintea de geniu al lui Rick pe care este clădit întregul show.

Rick and Morty sau cum unul e același (ori clona lui)

rick and morty teorie 1

Există speculații că Rick este, de fapt, Morty care a ajuns la bătrânețe și călătorește în timp pentru a interacționa cu eul său tânăr. Motivația călătoriei în timp nu a fost stabilită clar. Alți fani preferă să creadă că mulțimea de similarități dintre bunic și nepot, precum nasurile similare și particularitățile de vorbire pe care le împărtășesc, înseamnă că Morty este clona lui Rick.

De ce cred fanii că Rick ar crea o clonă tânără a lui? Pentru ca aceasta să crească și să devină un soi de Rick Suprem. Totuși, este posibil ca Evil Morty să fie Rick. Acesta a făcut schimb de creier cu cel care acum este cunoscut drept Doofus Rick, și astfel reușit să doboare Consiliul Rick.

Rick and Morty împărtășesc același univers cu serialul Gravity Falls

rick and morty teorii 3

Pe lângă atmosfera similară pe care cele două showuri o împărtășesc, creatorii acestora au admis că au lăsat în episoade anumite „easter eggs” ce leagă cele două universuri, în semn de apreciere a vechii lor prietenii. Spre exemplu, în episodul „Society of the Blind Eye” din Gravity Falls, Grunkle Stan își pierde agenda, stiloul și cana într-un portal. În episodul „Close Encounter of the Rick Kind”, din Rick and Morty, aceste obiecte apar să zboare dintr-un portal într-un moment ușor de ratat.

Fanii speculează că Ford fie este prieten bun cu Rick, iar acesta i-a împrumutat pistolul de deschis portale, fie este inamicul său și a furat acest obiect pentru a putea călători între dimensiuni.

Fosta soție a lui Rick și bunica lui Morty și a lui Summer este Ms. Fizzle din „Autobuzul Magic”

rick and morty teorie 5

Când pasiunea lui Rick pentru roșcate a fost dezvăluită în episodul în care a spus că fantezia lui sexuală cu Unity era un stadion plin de roșcate dezbrăcate, fanii au început să caute un personaj din alt serial care să îndeplinească acest criteriu.

Ms. Fizzle, profesoara din „Autobuzul Magic” care își duce elevii în excursii în spațiu și în interiorul corpului uman – așa cum Rick face cu Morty, pare să fie candidata perfectă. Teoria este susținută și de părul roșcat al lui Summer, care cu siguranță nu a fost moștenit de la Beth sau Jerry. Justin Roiland a spus în octombrie 2015 că încearcă să cumpere drepturile pentru Ms. Fizzle. Dacă acest lucru se va întâmpla, bănuielile fanilor ar putea fi confirmate.

Acum, cu toate astea la pachet, ar trebui să cauți Rick and Morty și să-i dai o șanșă. Măcar pentru primul episod, apoi vezi dacă te tentează mai mult.