Cât de profitabil a fost pentru taximetriști și Uber cel mai mare festival din România

Cât de profitabil a fost pentru taximetriști și Uber cel mai mare festival din România

Untold a atras zeci de mii de turiști în Cluj, iar toți aceștia au trebuit să se deplaseze într-un fel sau altul. Mulți au ales taxiuri și Uber

Uber a sărbătorit luna aceasta un an de când a lansat serviciul în Cluj. Mai este disponibil, în prezent, în București, Timișoara și Brașov. Untold se desfășoară în oraș, astfel că deplasarea cu taxiuri clasice sau Uber este preferată de mulți dintre participanți.

Conform Uber, anul acesta cererea a fost de peste 10 ori mai mare comparativ cu 2016. Mai mult, aproximativ unul din trei participanți au folosit serviciul, fie că au comandat personal sau că au împărțit cursa cu mai mulți prieteni. Există și-o statistică cu cele mai multe curse pe perioada Untold: 15, iar cea mai lungă cursă a avut 36 de kilometri. A început din Piața Unirii și s-a terminat în apropierea orașului Gherla.

Și da, probabil te gândești că fiind cererea atât de mare, și tariful a fost pe măsură. Ei bine, tariful dinamic pentru UberX a crescut, în medie, de două ori. Prețul a ajuns cel mai mult la de patru ori tariful de bază de 1,95 de lei pe kilometru. Nu în ultimul rând, turiști din peste 130 de orașe din 25 de țări au folosit Uber, iar topul arată cam așa: Marea Britanie, SUA și Franța.

Recent, a prezentat și Clever Taxi statistici privind cererea pe perioada Untold. În timpul festivalului, a fost stabilit și un record: 96 de comenzi procesate într-un minut prin intermediul aplicației. Cele mai populare locații au fost Parcul Central, Iulius Mall și Aeroportul Internațional „Avram Iancu”. Utilizatorii înregistrați în aplicație au fost atât din România, cât și din alte state, iar, în total, persoane din 29 de țări au folosit în această perioadă Clever Taxi. Mai jos ai și un grafic din partea Clever Taxi cu alte detalii despre cum a fost la Cluj în această perioadă. Aplicația a fost cumpărată anul acesta de mytaxi și este, în continuare, cea mai mare din România pentru comandă taxi.