Succesul din Pokemon Go i-a provocat un infarct unui jucător pasionat

Succesul din Pokemon Go i-a provocat un infarct unui jucător pasionat

Pokemon Go nu a mai fost de câteva săptămâni subiectul unor știri, dar actualizarea recentă se pare că a reușit să provoace cuiva un infarct.

Scopul în Pokemon Go este să capturezi niște creaturi virtuale intitulate Pokemon. Aceștia sunt destul de numeroși, iar dacă v-ați jucat vreodată, știți că importanța și valoarea caracterelor variază teribil. Unii Pokemoni sunt incredibil de rari. Din acest motiv, entuziasmul în momentul în care îi capturezi poate atinge cote nefaste.

Nu a trecut un an de la lansarea Pokemon Go, dar numărul victimelor s-ar putea să fie mai mare decât în cazul oricărui alt joc video. Mulți indivizi au făcut gesturi nebunești în speranța prinderii unui Pokemon, iar acelea au dus de multe ori la deces. Se pare însă că și bucuria creată de joc poate provoca diverse afecțiuni.

După ce a prins un Pokemon foarte rar, un jucător pasionat din Singapore a decedat. Lian Weiming, în vârstă de 67 de ani, a făcut infarct în urmă cu câteva zile după ce l-a capturat pe Lapras. Evenimentul a fost descris în presa locală și se pare că asiaticul investise o cantitate semnificativă de timp în acest joc. Reușise deja să prindă peste 200 de monstruleți virtuali, iar personajul său in-game avea nivelul 28. Cei care s-au jucat Pokemon Go mai mult de câteva minute, știu cât de dificil este să atingi acel prag.

Cu toate că atinsese nivelul 28, nu văzuse niciodată un Pokemon Lapras. În momentul în care a reușit să-l prindă în zona Marina Bay Sands din Singapore, de bucurie, a făcut infarct. Liang Weiming și soția sa nu erau prima oară în acea zonă. Ei obișnuiau să închirieze camere la un hotel din apropiere tocmai pentru că era o zonă bună de a captura Pokemoni. Soția sa a fost lângă el în timpul evenimentul și, cu toate că s-au grăbit să-l ducă la Spitalul General din Singapore, acesta a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital. Aparent, avea un istoric de boli de cardiovasculare și nu avea voie să se entuziasmeze foarte mult.

Citește și: