Jucătorii de Pokemon Go au atins o performanță fascinantă

La momentul lansării Pokemon Go, au existat foarte mulți care conștientizau benefiiciile efortului fizic asociat acestui joc, dar nu s-a așteptat nimeni la aceste valori. 

Pe final de an, cei de la Niantic au vrut să asocieze câteva statistici impresionante popularității Pokemon Go și au făcut-o prin intermediul clipului de mai sus. Acesta sintetizează foarte bine amploarea fenomenului cultural ce va rămâne în istorie ca fiind cel mai îndrăgit proiect de realitate augmentativă.

Pokemon Go s-a lansat pe 6 iulie 2016. În prima fază, dezvoltatorii au fost precauți și l-au lansat doar în câteva teritorii. Chiar și în aceste condiții, au întâmpinat probleme semnificative cu serverele care nu putea să facă față valurilor de jucători. Între timp, a ajuns în fiecare colț al lumii, iar posesorii de mobile au fost foarte curioși în privința noii rețete de gaming. Dezvoltatorii au ajuns să conștientizeze cât de importantă este realitatea augmentată atunci când este implementată într-un mod inteligent. Faptul că franciza din spate avea deja un număr mare de fani a fost de asemenea un avantaj, dar cu siguranță nu a motivat majoritatea jucătorilor ce au ajuns, pentru o scurtă durată de timp, să fie dependenți de Pokemon Go.

În orice caz, va fi destul de greu să uitați de Pokemon Go, iar statisticile publicate recent pe pagina dezvoltatorului vă confirmă faptul că foarte mulți jucători sunt de aceeași părere. Gândiți-vă doar că, pentru a descoperi și captura Pokemoni, până pe 7 decembrie, jucătorii s-au deplasat un total de 8,7 miliarde de kilometri. Numărul de Pokemoni capturați este de 88 de miliarde până acum, cu o medie de aproximativ 533 de milioane de Pokemoni pe zi.

Transpunând cele 8,7 miliarde de kilometri într-o noțiune mai ușor de înțeles, valoarea poate fi interpretată ca 200.000 de călătorii în jurul pământului, în timp ce unui avion comercial i-ar lua 1000 de ani să parcurgă distanța. Rămâne acum să vedem dacă actualizarea lansată în urmă cu câteva zile, cu o generație complet nouă de Pokemoni va reuși să trezească din nou interesaul gamerilor din primul val de fanatici.

Alexandru Puiu
17:17 22.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video