03 iul. 2017 | 10:48

Starcraft Remastered se lansează în curând, dar efortul a fost imens

VIDEO VIDEO

Unul dintre cele mai bune jocuri de strategie din toate timpurile va fi relansat pentru o nouă generație de gameri. Starcraft Remastered va ajunge online luna viitoare.

Foarte mulți dezvoltatori importanți de jocuri își relansează titluri de odinioară pentru o nouă generație de gameri sau pentru a exploata melancolia celor mai bătrâni internauți. În această categorie intră și Blizzard, cu al său Starcraft Remastered anunțat în urmă cu câteva luni.

Noul Starcraft Remastered se pregătește de lansare și, din câte se poate vedea în trailerul de mai sus, jocul este foarte apropiat vizual de versiunea originală. Diferenețele constau într-o grafică îmbunătățită, texturi mai atrăgătoare, suport pentru panouri UtraHD și gaming la o rezoluție nativă de 3840 x 2180 pixeli.

Partea fascinanată este că, într-un interviu acordat celor de la ArsTechnica, oficialii Blizzard au dezvăluit particularitățile complexe din spatele noului joc. Aparent, dezvoltatorii au fost nevoiți să realizeze întregul joc de la zero, deoarece codul sursă al versiunii originale nu a mai fost găsit. Nici măcar texturile nu au fost disponibile din urmă cu aproape 20 de ani.

Conform declarațiilor lui Brian Sousa, directorul responsabil de artă 3D la Blizzard a afirmat că o mare parte din aspectul noului joc a fost copiat ochiometric din varianta originală. Până și umbrele ciudate sau efectele de iluminare nelalocul lor au fost transpuse cu mare atenție din sesiuni de gaming din varianta lansată în 1998 în titlul ca va ajunge la publicul larg în această vară. Ca surse de inspirație, au fost folosite elemente originale de concept art, schițe, cutiile originale în care s-a livrat jocul, manuale și multe alte documente. Singurele elemente care au fost copiate integral au fost fișierele audio originale. Acestea s-au găsit într-un backup.

Starcraft Remastered se va lansa pe 14 august, luna viitoare, la prețul de 15 euro. Dacă totul merge cum trebuie, fanii titlului original ar trebui să recunoască imediat toate elementele de gameplay și interfață.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele