StarCraft 2 va fi gratuit peste doar câteva zile

StarCraft 2 va fi gratuit peste doar câteva zile

StarCraft este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite serii de jocuri de pe întregul mapamond și, conform celor de la Blizzard, StarCraft 2 va deveni free-to-play.

Pe parcursul weekend-ului, în cadrul BlizzCon, oficialii Blizzard au făcut o serie de anunțuri importante referitoare la francizele din portofoliu. World of Warcraft va avea parte în curând de un nou expansion pack, la fel și Hearthstone. Fanii primei versiuni de WoW, vor avea ocazia în curând să se joace prima versiune a popularului MMORPG pe un server separat intitulat simplu World of Warcraft Classic.

La începutul acestui an, originalul StarCraft a devenit gratuit, pentru a putea fi experimentat de către toți curioșii. Spre deosebire de acel titlu, StarCraft 2 va urma un model free-to-play. Conform rețetei din jocurile de mobil, te vei putea bucura de o mare parte din joc absolut gratuit, dar s-ar putea să existe câteva motive să cheltui niște bani.

Începând cu 14 noiembrie, StarCraft 2 va putea fi jucat gratuit. Versiunea ce va putea fi experimentată de către oricine îți va oferi acces la campania de misiuni single-player din versiunea originală a titlului – Wings of Liberty. În plus, te vei putea juca misiunile co-op până la nivelul cinci. În privința accelui online, tot fără nici un cost suplimentar, jucătorii acestei variante de StarCraft 2 vor putea ajunge în clasamentul online de multiplayer. Pentru a debloca accesul la clasament, jucătorii vor fi nevoiți să câștige de 10 ori în modul First Wins of the Day.

Clădirile și unitățile ce vor putea fi create in-game vor face parte din toate cele trei versiuni de StarCraft 2, varianta originală împreună cu cele două expansion pack-uri lansate ulterior. Jucătorii care au cumpărat StarCraft 2 Wings of Liberty în trecut, vor primi gratuit primul expansion pack – Heart of the Swarm. StarCraft 2 în format gratuit va fi disponibil pentru posesorii de PC și Mac pe 14 noiembrie.