SpaceX va duce doi oameni obișnuiți în jurul lunii în 2018

SpaceX va duce doi oameni obișnuiți în jurul lunii în 2018

Compania condusă de Elon Musk, SpaceX s-a angajat să transporte două persoane private în jurul lunii în 2018. După 45 de ani, va fi prima oară un om aproape de lună.

În istoria lumii, s-a întâmplat doar de câteva ori ca cineva să ajungă foarte aproape de lună. Cu toate că au trecut 45 de ani de la un experiment similar, compania SpaceX s-a angajat deja că anul viitor va transporta două persoane care nu sunt astronauți în jurul lunii.

Anunțul a fost făcut pe website-ul SpaceX și pare încărcat de semnificație. Suntem entuziasmați să anunțăm că SpaceX a fost abordată să transporte doi cetățeni privați într-o călătorie în jurul lunii la finele anului viitor. Au plătit deja un avans semnificativ pentru a face o misiune lunară. Precum astronauții de pe Apollo dinaintea lor, acești indivizi vor călători în spațiu ducând cu ei speranțele și visele întregii omeniri, motivați de spiritul uman universal de explorator. Numele persoanelor implicate în proiect și suma achitată nu au fost dezvăluite.

Este important de reținut că nu se pune problema aterizării pe lună. Întreaga activitate a călătorilor pe parcursul celor 7 zile de zbor spațial se va desfășura în interiorul capsulei SpaceX Dragon. ,,Se vor apropia de suprafața lunii, vor merge destul de mult spațiul adânc”, după care se vor întoarce pe Pământ, conform spuselor lui Elon Musk.

Aceasta nu este prima instanță de turism spațial. În trecut, un grup de turiști au plătit 20 de milioane de dolari guvernului Rusiei pentru o călătorie până la Stația Spațială Internațioanală. Conform pronosticurilor, acest efort este doar începutul pentru SpaceX în privința transportului privat de persoane.

Până la zborul efectiv, cele două persoane vor fi nevoite să treacă prin sesiuni elaborate de antrenament și să își facă toate analizele. Decolarea va avea loc de la Centrul Spațial Kennedy, de pe lotul 39A de lângă Cape Canaveral, același loc din care au plecat misiunile Apollo în anii `60 și `70.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: