Elon Musk are planuri mari cu tuneluri pe sub America

Elon Musk are planuri mari cu tuneluri pe sub America

Vizionarul Elon Musk, CEO-ul companiilor Tesla și SpaceX, are acum în portofoliu încă o companie ce vrea să revoluționeze traficul.

Boring Company este proiectul dedicat tunelurilor ce vor ajuta la decongestionarea traficului. În ianuarie 2016, acesta a prezentat pentru prima oară ideea unui astfel de proiect, iar în ianuarie 2017, acesta a afirmat că primul tunel de acest fel va fi săpat începând cu luna următoare, în Los Angeles.

Elon Musk nu și-a încălcat promisiunea, iar în ultimele zile, prima mașină de săpat tuneluri a început lucrul, ca parte a unei demonstrații din cadrul competiției Hyperloop Pod.

Mașina de săpat nu a avansat foarte mult, având în vedere caracterul demonstrativ, dar echipa lui Musk are în plan să construiască un tunel complet. CEO-ul nu a fost foarte explicit în ceea ce privește modul de funcționare al acestui tunel, dar există șanse ca Hyperloop să fie implicat în acest proiect. Mașinăria poate fi văzută în tweet-ul de mai jos, postat chiar de Elon Musk.

Astfel de mașinării nu sunt o noutate, dar cea creată de Boring Company este unică, având în vedere că ar putea să sape de 10 ori mai repede decât mașinile aflate deja sub pământ, în diverse colțuri ale lumii, arată sciencealert.com.

Tunelurile ar putea fi o soluție foarte bună pentru traficul intens, mai ales în zonele urbane, având chiar și potențialul de a aduce sistemul de transport în interiorul clădirilor. Momentan, Musk nu ia foarte în serios ideea de a crea o companie separată, dar dacă lucrurile merg bine, Boring Company ar putea deveni o companie de sine stătătoare.

Proiectul este, de asemenea, favorabil și planurilor SpaceX, care ar culmina cu o colonie pe Marte. Tunelurile săpate pe Planeta Roșie ar putea ajuta coloniștii, protejându-i de frig, de radiații și de alte pericole specifice acestei lumi extraterestre.

Citește și: