Sony A7R III e un mirrorless full-frame care „dă clasă” concurenței

Sony A7R III e un mirrorless full-frame care

Deși fanii aparatelor foto cu lentile interschimbabile au optat de obicei pentru dispozitive Nikon sau Canon, Sony A7R III ne arată că japonezii au venit din urmă.

E greu să nu fii uimit de evoluția tehnologică din domeniul camerelor foto digitale de care au dat dovadă cei de la Sony. Japonezii au introdus pe piață în ultimii ani niște aparate care erau pur și simplu imposibil de materializat în urmă cu 10 ani. Ei au avut în portofoliu primele camere foto mirrorles cu lentile interschimbabile, iar de ceva timp au reușit să integreze un senzor full-frame într-o carcasă surprinzător de compactă.

Seria A7 de camere foto mirrorless de la Sony a primit un nou membru zilele trecute. Gadgetul intitulat Sony A7R III a fost subiectul câtorva zvonuri în ultimele săptămâni, dar este îmbucurător că acum poate fi achiziționat. Aparatul este un urmaș pentru A7R II, o altă cameră căreia cu greu îi puteai reproșa ceva.

În orice caz, micuțul A7R III este construit în jurul unui senzor full-frame cu o rezoluție nativă de 42,4 megapixeli. Puterea de procesarea a chipsetului Bionz X este atât de mare, încât poate imortaliza la această rezoluție nu mai pțin de 10 cadre pe secundă cu focus automat complet și expunere automată. Din acest punct de vedere, deja este de două ori mai sprinten decât modelul precedent.

Tot la capitolul îmbunătățiri intră un înveliș anti-reflectiv pe senzor și o construcție nouă ce plasează obiectivul direct pe senzor. Plaja ISO este de la 100 la 32.000 și are 15 stopuri de plajă dinamică la ISO-urile mai mici. Tehnologia de stabilizare optică folosită este pe cinci axe și a fost integrată în hardware-ul camerei, deci lentilele folosite sunt irelevante din acest punct de vedere.

Ca bonus, este un inclus un LCD cu 1,44 milioane de puncte, autonomia este mai mare, are Wi-Fi, USB-C și suportă utilizarea a două carduri simultan. Nu lipsesc posibilitățile de captură video în 4K, dar prețul prohibitiv de 3200 de dolari doar pentru body s-ar putea să nu fie încurajator pentru eventualii clienți.