Sony A7S II a imortalizat cel mai spectaculos clip din afara Stației Spațiale

În urmă cu ceva timp, Sony A7S II s-a aflat la baza unei premiere spectaculoase prin imortalizarea clipului în 4K de mai sus.

În momentul în care te gândești la DSLR-uri și aparate full-frame, îți vin în minte modele de la Canon sau Nikon. În practică, de ceva timp, Sony A7S II este cel mai peformant full-frame cu abilități de captură video în condiții de lumină scăzută. Gadgetul este capabil de niște lucruri extraordinare. Acesta este și unul dintre motivele pentru care a ajuns la bordul Stației Spațiale Internaționale – ISS.

Chiar dacă nu este prima cameră 4K ce a poposit la bordul ISS, cei de la Sony sunt foarte mândri de faptul că un Sony A7S II a fost prima cameră ce a imortalizat o secvență video din afara confortului Stației Spațiale. Red Dragon 6K a ajuns prima pe ISS, dar a fost folosită doar pentru a filma câteva clipuri din interiorul Stației.

Pentru ca întregul proiect să se materializeze, camera cu pricina a trebuit integrată într-un Modul Experimental Japonez ce poate fi văzut în imaginea de mai jos. Cu scopul de a putea fi controlată de la distanță, camera a fost instalată pe o platformă de cercetare KIBO. Sistemul a fost atât de bine pus la punct, încât camera a stat orientată timp de foarte mult timp către planeta noastră, iar procesul de captură a fost controlat tot de pe Pământ.

sony-a7s-ii-iss-2017-07-27-01

Înainte să ajungă în spațiu și să fie folosită în acest experiment interesant, camera Sony A7S II a trecut printr-un proces riguros de testare al JAXA – Japan Aerospace Exploration Agency. Respectiva entitate a confirmat că aparatul va face față temperaturilor, radiațiilor și vidului din spațiu fără a-i afecta performanța în vreun fel. În privința modificărilor aduse camerei, inginerul Toshitami Ikeda de la JAXA a ținut să menționeze că, exceptând radiatorul ascuns în micuța carcasă de mai sus, aparatul este la fel ca orice alt exemplar pe care l-ai cumpăra din comerț. Mai mult clipuri realizate de Sony A7S II din afara Stației Spațiale Internaționale pot fi văzute aici pe site-ul Sony.

Etichete: