Sony A9 este noul vârf de gamă full-frame al japonezilor

Sony a ajuns să câștige o mare parte din banii companiei din aparate foto și senzori de captură, iar Sony A9 este noul vârf de gamă al japonezilor.

La prima vedere este un mirrorless apropiat ca design de celelalte camere foto cu montură E-mount din portofoliul Sony. În realitate, noul Sony A9 este mai rapid și mai performant decât orice au lansat japonezii în ultimii ani. Impozantul gadget este construit în jurul unui senzor full-frame de 24,2 megapixeli, dar mai important decât atât este faptul că folosește primul senzor CMOS full-frame de tip stacked (stivuit). Comparativ cu Sony Alpha 7R ce folosește un senzor de 42,4 megapixeli, imaginile rezultate vor avea o rezoluție mai mică, dar viteza de captură va fi semnificativ mai mare, iar calitate fotografiilor va fi fără compromis.

La o viteză de 20 de cadre pe secundă, poate imortaliza 241 de imagini în RAW datorită unei viteze de procesare de 20 de ori mai mari decât în trecut. Are 693 de puncte de focus în sistem phase detection și poate realiza 60 de calcule de autofocus și autoexpunere pe secundă. Acest lucru este posibil printr-un procesor BIONZ semnificativ mai bun decât cel folosit în vechile modele ale companiei.

Deși nu se află pe primul loc la nivel global în domeniul vânzărilor de camere foto, prea puțini contestă poziția de lider a companiei în domeniul senzorilor de captură digitală. În orice alte condiții, ar fi fost absurd ca cele mai noi telefoane și camere foto de la giganți din tech să folosească senzori Sony. Inclusiv Apple intră în această categorie. Revenind la Sony A9, camera are o plajă ISO standard între 100 și 51.200 ce poate fi extinsă până la 204.800.

Procesul de captură este facilitat de un viewfinder de tip OLED cu o rezoluție Quad VGA și 3,6 milioane de puncte. Acesta este cel mai luminos model, cu cea mai mare rezoluție folosit vreodată de Sony. Camera include un touchscreen pe spate pentru focus prin touch la fel ca la smartphone-uri, ideal pentru cei care filmează. Suportă salvarea fotografiilor pe două carduri, dintre care unul este UHS-II SD. Poate filma la rezoluție 4K, iar la rezoluție Full HD atinge pragul de 120 de cadre pe secundă. Prețul noii camere începând cu 25 mai când va ajunge în magazine este de 5300 de euro doar pentru body.

08:02 20.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video