Primul senzor de amprentă integrat în ecran a fost anunțat oficial

Primul senzor de amprentă integrat în ecran a fost anunțat oficial

Una dintre cele mai importante companii din domeniu a anunțat recent că a creat primul senzor de amprentă integrat în ecran.

Senzorii de amprentă integrați în ecran ar putea fi tehnologia anului 2018 pentru telefoanele mobile, după ce anul acesta ne-am bucurat de camere foto duale, dar și de ecrane cu raport de aspect de 18:9. Despre noua tehnologia am vorbit pe parcursul ultimului an, îndeosebi despre faptul că lucrurile nu progresează atât de repede pe cât și-ar dori unii producători.

Samsung, spre exemplu, a avut de furcă din cauza noii tehnologii, pe care n-a avut-o gata la timp pentru Note 8 și pe care ar putea s-o rateze și în cazul lui Samsung Galaxy S9. Lucrurile s-ar putea schimba, însă, datorită celor de la Synaptics.

Compania a anunțat că a reușit să producă un senzor de amprentă integrat în ecran, complet funcțional. Senzorul are numele ”Clear ID FS9500” și chiar dacă denumirea nu e atrăgătoare, conceptul e extrem de promițător.

Senzorul funcționează fiind așezat sub ecran și îți va recunoaște degetul, chiar dacă este ud, spre exemplu. Vine cu mai multe variante de autentificare, astfel că producătorii pot alege tehnologia pe care și-o doresc.

Senzorul creat de Synaptics poate fi oprit atunci când nu este nevoie de el, astfel că nu va fi vizibil pe ecran dacă telefonul este pornit și îl folosești.

Synaptics face anunțul senzorului menționând că acesta a intrat deja în producție de masă, în colaborare cu un producător de telefoane din top 5. De asemenea, compania a mai dat câteva indicii, vorbind despre nevoia de ”ecrane OLED fără margini, de tip Infinity”.

Asta ne duce cu gândul la Samsung, astfel că ne putem aștepta chiar ca Galaxy S9 să fie primul telefon de pe piață cu un senzor de amprentă integrat în ecran.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: