Un senzor de amprentă revoluționar ar putea fi perfect pentru Samsung Galaxy S8

Un senzor de amprentă revoluționar ar putea fi perfect pentru Samsung Galaxy S8

Un nou senzor de amprentă se lansează pe piață, din partea Synaptics, iar acesta ar putea fi exact modelul ce va apărea și pe Samsung Galaxy S8.

Unul dintre partenerii Samsung, Synaptics, a anunțat că lansează propriul senzor de amprentă pentru smartphone-uri. Această nouă lansare ne oferă indicii destul de solide cu privire la ceea ce am putea primi pe Samsung Galaxy S8, dar și în cadrul altor telefoane care se folosesc de componentele producătorului.

Zvonul legat de Galaxy S8 este că va dispărea butonul home, iar senzorul de amprentă va fi unul optic. Acest tip de senzori sunt remarcabili pentru că pot fi integrați sub sticla care compune display-ul unui telefon, astfel că dispare nevoia unui bezel adițional. De asemenea, ecranul telefonului poate fi mărit pe fondul lipsei unui bezel consistent. Aceste zvonuri se leagă și de faptul că S8 ar putea avea un ecran fără margini.

Noul senzor optic de la Synaptics pare să ofere tot ceea ce ar vrea Samsung pentru S8. Senzorul de amprentă se numește Natural ID FS9100 și este creat pentru a lucra de sub geamul smartphone-ului. Este rezistent la zgârieturi, la apă, dar are și un strat de securitate care poate face diferența între degetele false și reale. În plus, acesta este extrem de subțire și consumă foarte puțină baterie.

Pentru a afla dacă acest senzor de amprentă va fi sau nu încorporat în cadrul design-ului de S8, trebuie să ne raportăm la un aspect crucial: timpul. Noul senzor ar apărea undeva în al doilea trimestru al anului 2017, iar Samsung ar putea miza pe o amânare întârziată a telefonului, timp în care și-ar putea lua toate măsurile de siguranță cu privire la noul telefon.

Cnet.com a luat legătura cu Samsung pentru a cere un punct de vedere, dar aceștia au refuzat să facă vreun comentariu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: