Samsung Galaxy S9: unde va fi amplasat senzorul de amprentă

Samsung Galaxy S9: unde va fi amplasat senzorul de amprentă

Ne apropiem de lansarea lui Samsung Galaxy S9, iar o mică ”scăpare” a companiei pare să confirme poziția senzorului de amprentă.

În ultimul an, una dintre marile provocări pentru giganții din domeniul telefoanelor mobile a fost crearea unui senzor de amprentă integrat în ecran. Se lucrează intens la asta, am văzut și câteva brevete de acest sens, însă până acum nu a apărut niciun progres real.

Samsung e, cel mai probabil, destul de aproape de realizarea unui asemenea senzor, însă tehnologia nu va fi gata la timp pentru lansarea lui Samsung Galaxy S9. Cel puțin asta ne indică aplicația ”Health” de la Samsung.

În interiorul aplicației, care a primit un update ce pregătește sistemul de pe S9, ți se indică modul în care trebuie să-ți așezi degetul pe senzorul care îți detectează pulsul. Acesta a fost mutat în lateral, în locul senzorului de amprentă de pe Galaxy S8.

Astfel, senzorul de amprentă de pe Samsung Galaxy S9 este mutat pe centrul telefonului, compania învățând din criticile aduse de utilizatori față de amplasarea celui de pe flagshipul actual.

samsung galaxy s9

E foarte probabil ca aceasta să fie una dintre cele mai mari schimbări pe care aduce viitorul telefon, cel puțin la exterior. Așa cum s-a mai discutat deja, S9 ar trebui să fie o rafinare a telefonului actual și nu o revoluție. Nu e un lucru rău, având în vedere că S8 s-a prezentat destul de bine, cu un design nou, datorită ecranului Infinity.

Ne putem aștepta la margini ceva mai mici decât în prezent, dar designul nu va suferi alte mari schimbări. Pe toate, însă, le vom vedea în următoarele luni, când telefonul ar urma să se lanseze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: