SanDisk anunță primele carduri SD rezistente la temperaturi extreme

SanDisk anunță primele carduri SD rezistente la temperaturi extreme

Ca orice alte gadgeturi, cardurile SD sunt vulnerabile la temperaturi extreme, dar SanDisk se pare că a remediat această limitare cu noile sale modele.

Indiferent dacă lucrezi în mediul enterprise sau îți place să faci fotografii în condiții extreme, noile soluții de stocare de la SanDisk merită toată atenția. Acestea sunt niște carduri SD de dimeniuni standard ce pot fi folosite în aceleași condiții și aparate ca orice alte carduri. Diferența este dată de nivelul foarte generos de anduranță cu care acestea vin la pachet.

Pentru ca destinația lor să fie evidentă, noile carduri anunțate astăzi de către compania deținută de Western Digital au fost grupate în două categorii cu denumiri sugestive. Acestea fac parte din gama Industrial și Automotive. Deși există diferențe de funcționalitate, toate au în comun abilitatea de rezista la variații semnificative de temperatură.

Cardurile din seria SanDisk Industrial sunt disponibile la capacități între 8 și 64GB în format SD și de la 8 până la 128GB în format microSD. Acestea pot funcționa fără nici un fel de probleme între -25 și 85 de grade Celsius.

Cardurile din gama Automotive par a fi folosite în echipamente mobile și vehicole de orice tip, de la drone până la mașini și nu numai. Acestea sunt disponibile doar în format SD și au fost certificate AEC-Q100 Grade 3. Această particularitate se referă la posibilitatea utilizării lor la parametrii normali între -40 și 85 de grade Celsius.

Dacă ai dubii în legatură cu stabilitatea datelor stocate pe noile carduri, un nivel sporit de confort psihologic poate veni din suportul pentru funcția Health Monitor Status. Dacă respectiva funcționalitate este suportată și de echipamentul gazdă, îți permite să vezi în permanență evoluția spațiului de stocare, nivelul de performanță și nu numai.

Momentan, oficialii SanDisk nu au făcut publică o dată de lansare pentru aceste carduri sau un preț. În schimb, au început tratative cu parteneri OEM pentru a le livra direct împreună cu diverse gadgeturi.

Citește și: