31 mai 2017 | 13:00

Noile SSD-uri Western Digital și SanDisk îți oferă până la 2TB de spațiu

ACTUALITATE
Noile SSD-uri Western Digital și SanDisk îți oferă până la 2TB de spațiu

De ceva timp, Western Digital a ajuns să includă în portofoliu SSD-uri, iar acum tocmai a lansat ediții actualizate ale modelelor sale. 

La finele lui 2015, Western Digital a achiziționat SanDisk. La momentul respectiv, investiția a fost una dintre cele mai mari din domeniul tehnologic. Nu mai puțin de 17 miliarde de euro au fost cheltuiți de către compania americană pentru achiziția producătorului de SSD-uri și memorii Flash. Partea bună este că Western Digital nu a desființat brandul SanDisk, ci a început să lucreze pe două fronturi.

Din acest motiv, astăzi vorbim de lansarea a două familii de SSD-uri cu specificații similare. Unele vor purta sigla WD Blue, iar celelalte vor fi intitulate SanDisk Ultra 3D. Tehnologia din spatele tuturor modelelor anunțate astăzi este SanDisk 3D NAND pe 64 de straturi. Acest detaliu tehnic permite celor de la Western Digital să ofere SSD-uri cu o capacitate sporită și un consum redus de energie electrică. La capitolul viteză, ar trebui de asemenea să simțiți îmbunătățiri semnificative.

Pe hârtie, noile Western Digital Blue și SanDisk Ultra 3D sunt destul de similare. Asta înseamnă că folosesc aceleași controllere hardware și oferă rate de transfer apropiate, dacă nu identice. Singura diferență constă în faptul că doar Western Digital include în portofoliu o versiune cu interfață M.2 de WD Blue 2280.

Noile SSD-uri anunțate astăzi de Western Digital și SanDisk vor putea fi achiziționate într-o varietate foarte mare de capacități. Începând cu 250GB și 500GB și ajungând până la 1TB sau 2TB, toate într-un format standard de 2,5 inci. În teorie, cu toate modelele ar trebui să atingeți viteze de 560MB la citire și 530MB la scriere.

Prețul pentru cea mai ieftină variantă este 88 de dolari pentru 250GB și crește exponențial pentru celelalte iterații. Fiecare model se livrează cu o garanție de 3 ani, un detaliu foarte relevant când vorbim de SSD. Toate aceste model vor ajunge pe piață începând cu luna iulie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele