Samsung ”se joacă” cu specificațiile oficiale ale Galaxy S8: utilizatorii au de pierdut

Samsung ”se joacă” cu specificațiile oficiale ale Galaxy S8: utilizatorii au de pierdut

Fără vreun preaviz, Samsung a modificat pagina oficială de specificații pentru Galaxy S8. Gestul este menit să prevină un scandal.

În urmă cu câteva săptămâni, s-a iscat un scandal în online în momentul în care a devenit evident că Huawei comercializează vârful său de gamă cu două tipuri de memorie. Huawei P10 se vinde la același preț, deși una dintre versiunile din piață are un mediu de stocare cu aproximativ 50% mai lent. În lumea reală, diferența nu este neapărat sesizabilă de către utilizatori, dar CEO-ul companiei a simțit nevoia să-și ceară scuze și să afirme că au tratat cu aroganță această situație când a fost făcută publică inițial.

Situația se pare că este similară și în cazul Samsung cu al lor Galaxy S8, conform Ubergizmo. Problema este însă că, în loc să fi oferit un comunicat de presă cu explicații pe marginea subiectului, oficialii sud coreeni au ales o cale mult mai simplă pentru a justifica utilizarea mai multor tipuri de memorie în același aparat. Au modificat pagina oficială de specificații a Galaxy S8 de pe website-ul companiei. Pagina poate fi accesată folosind acest link.

După cum se poate vedea în colajul de capturi de ecran de mai jos, mențiunea de UFS 2.1 a fost eliminată din lista de specificații la secțiunea memorie internă. Din câte se pare, foarte multe terminale S8 din piață folosesc un mediu de stocare UFS 2.0. Conform celor de la XDA Developers, toate smartphone-urile cu procesor Snapdragon 835 utilizează această memorie mai lentă cu o viteză maximă de 500MB/s. Ca referință, UFS 2.1 suportă până la 800MB/s.

Din nou, merită reținut că discrepanța dintre aceste valori nu va fi sesizată de către majoritatea utilizatorilor. Doar unele teste se vor reflecta într-un scor mai mic. Frustrant este însă modul în care Samsung a crezut că gestul o să treacă neobservat.

Galaxy-s8-ufs-2.1